Gezocht: gemotiveerde gemeenten! Gooi je rookbeleid in de strijd tegen gezondheidsongelijkheid

07.09.2021

Wist je dat de ene Vlaamse gemeente veel meer rokers telt dan de andere? In gemeenten met een lager welvaartsniveau, wordt over het algemeen meer gerookt. En daar willen we bij Gezond Leven iets aan doen! Want roken is één van de belangrijkste oorzaken van gezondheidsongelijkheid in onze samenleving.

Kampt jouw gemeente met een relatief hoog aantal rokers? En wil je gezondheidsongelijkheid in jouw gemeente verminderen, door een onderbouwd rookbeleid (verder) uit te stippelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Gezond Leven zoekt lokale besturen die willen deelnemen aan een pilootproject. Samen met jou willen we ongelijkheden in jouw gemeente verkleinen, door tabaksgebruik terug te dringen bij specifieke bevolkingsgroepen die vandaag nog roken. De focus ligt op rokers met een lagere sociaal-economische status, en op mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties.

Concreet zijn we op zoek naar 5 lokale besturen, die we tegen eind 2021 selecteren voor het pilootproject. Het project zelf loopt van begin 2022 tot en met 2023.

Interesse om mee te doen? Fantastisch! Stel je hier kandidaat. Liever meer informatie? Stefaan van Gezond Leven vertelt graag meer over het project: stefaan.hendrickx@gezondleven.be / T +02 422 49 61