Gezocht: professionals om deel te nemen aan onderzoek over roken in huis

31.03.2021

Gezond Leven doet een kwalitatief onderzoek over roken in huis door ouders met (jonge) kinderen. Een problematiek die zich vaker afspeelt bij kwetsbare gezinnen en ouders in een maatschappelijk kwetsbare situatie. We zoeken naar gemotiveerde professionals die met deze doelgroepen in contact komen en willen deelnemen aan ons onderzoek.

Het onderzoek - in samenwerking met onderzoeksbureau Indiville - gaat na hoe we kwetsbare ouders met kinderen de komende jaren kunnen bereiken. Hoe kunnen we dat op een goede manier doen? Waarmee moeten we rekening houden? Zijn we vandaag wel goed bezig? Waarom bereiken we deze doelgroepen niet of minder goed?  We willen graag de randvoorwaarden en obstakels beter in kaart brengen en ons oor te luisteren leggen bij professionals die deze doelgroepen goed kennen. 

We zijn op zoek naar twee soorten professionals:  

  • Mensen die op beleids- of organisatieniveau werken en ons meer kunnen vertellen over de doelgroep van jonge ouders die roken 
  • En professionals die dit kunnen omdat ze ‘in het veld’ staan en zelf met kwetsbare gezinnen/ouders werken of in contact komen  

Het is helemaal niet nodig om kennis te hebben van de problematiek van roken of roken in huis zelf.  We zijn eerder op zoek naar professionals die zich kunnen verplaatsen in de situatie van deze doelgroepen.   

Er zijn twee manieren om deel te nemen:  

  • Een focusgroep met 3 à 4 andere mensen (duur ca. 1,5 à 2 uur) 
  • Een individueel interview (duur: ca 30 minuten) 

Onder de deelnemers aan het onderzoek verloten we een bon ter waarde van 50 euro. 

Hoe deelnemen?  

Stuur voor vrijdag 23 april een mailtje met jouw contactgegevens naar onderstaand adres en vermeld kort waarom je wil deelnemen aan het onderzoek. Dan bezorgen wij je contactgegevens aan het onderzoeksbureau en neemt de onderzoekster  contact op met jou. Je kiest dus zelf een geschikt moment, het onderzoeksbureau past zich volledig aan. Het onderzoek vindt de komende weken plaats.

Meer uitleg over het onderzoek? Je kan collega Stefaan Hendrickx via mail of telefonisch bereiken:

Stefaan Hendrickx  
Senior stafmedewerker en inhoudelijke coördinatie tabak  
Tel:+02 422 49 61
Mail: Stefaan.hendrickx@gezondleven.be
Vlaams Instituut Gezond Leven 
Gustave Schildknechtstraat 9, 1020 Brussel 

Lees meer over: