Lekkerbekjes

‘Lekkerbekjes’ maakt van proeven en bewegen een spel. Letterlijk. Want dit gezelschapsspel dat je bij DreamLand vindt, valt bij iedereen in de smaak. En het brengt klein en groot in beweging.

Kinderen hebben regelmatig een duwtje in de rug nodig om genoeg actieve, leuke, leerrijke en uitdagende dingen te doen. En om nieuwe smaken te proeven. Niet zo simpel. Het goede voorbeeld geven en stap voor stap leren proeven zijn alvast twee belangrijke adviezen om gezonder te eten, meer te bewegen en minder lang stil te zitten.

Kinderen leren veel door te kijken en na te bootsen. Vaak zijn hun ouders, broers en zussen of vriendjes hun grote voorbeeld. Ze vinden het fantastisch om samen te eten, te bewegen en te spelen. Het versterkt de band tussen ouders en kinderen én brengt een positieve sfeer in het gezin. Door samen te proeven en te bewegen moedig je elkaar aan, en dat is goed voor het zelfvertrouwen van iedereen!

Om ouders daarbij te helpen ontwikkelden we het gezelschapsspel ‘Lekkerbekjes’ voor kinderen vanaf 7 jaar. Samen proeven, beleven, het goede voorbeeld geven en positief belonen zijn de basiselementen van het spel.

Lekkerbekjes is een belevingsgericht spel dat je als gezin kan spelen, maar het valt ook perfect te gebruiken in de klas of opvang. Met de 6 Lekkerbekjes breng je op een originele manier gezonde voeding én een gezonde levensstijl aan bod tijdens de les, pauze of voor- of naschoolse opvang.

6 Lekkerbekjes zorgen voor een smaak- en dansfeestje

Lekkerbekjes web

Met Daan Banaan, Ray de Aardbei, Komkommer Kwel, Dina Druppel, Jean-Claude Van Wortel en Avo Kaatje – kortweg de ‘Lekkerbekjes’ – wordt gezond eten en bewegen een feest! Ze nodigen kinderen en hun vriendjes en familie uit om grappige, vreemde en vooral lekkere hapjes te proeven en gekke uitdagingen en beweegopdrachten aan te gaan. Zo leren ze al spelend de voedings- en bewegingsdriehoek kennen: van wat je best eet en hoe belangrijk water is, tot hoe je meer beweegt en minder zit.

Met het Lekkerbekjes-bordspel vullen spelers om het snelst hun scorebord met smul- en beweegtokens! Die verdienen ze door opdrachten – die proeven en bewegen combineren – uit te voeren. De eerste die voldoende opdrachtjes vervult en zijn scorebord vol heeft, is de grote winnaar van het spel.

Hapjes en dipjes volgens de voedingsdriehoek

Foto Mockup Gezond Leven Bordspel

De smul- en dipkommetjes op het spelbord worden gevuld met hapjes en dipjes uit de verschillende zones van de voedingsdriehoek. De spelers kunnen samen kiezen welke hapjes en dipjes ze willen opnemen. Inspiratie vinden ze in de handleiding van het spel. Bij een proefopdracht worden de spelers uitgedaagd om een hapje met een dipje te proberen. Dat kan een hapje uit de lichtgroene zone van de voedingsdriehoek zijn − zoals een stuk kaas − met een dipje uit de donkergroene of rode zone, zoals hummus of choco. En dat is niet alles! Spelers worden ook uitgedaagd om op een grappige manier te proeven. Met als gevolg: knotsgekke situaties, wat het proeven des te leuker maakt.

Graph lekkerbekjes

Lees meer over hoe Lekkerbekjes inspeelt op het eetgedrag van kinderen.

Muizenhapjes studioshoot 14 edit

Beweegopdrachten volgens de bewegingsdriehoek

Lang stilzitten is géén optie tijdens het spel. Spelers moeten ook een aantal leuke beweegopdrachten uitvoeren om hun scorebordjes te vullen. De opdrachten variëren qua intensiteit volgens de verschillende zones van de bewegingsdriehoek en worden alleen, met twee of met iedereen uitgevoerd. Zo kan je tijdens het spel uitgedaagd worden om 15 tellen op 1 been te staan met je ogen gesloten, achterwaarts onder de tafel of je stoel door te kruipen of zo snel mogelijk rond de tafel te lopen en daarbij aan al wie je tegenkomt een high-five te geven. En of dit spel in beweging brengt!

Lees meer over hoe Lekkerbekjes inspeelt op het beweeggedrag van kinderen.

P1702055 Bordspel Disney Voeding Mickey Speldoos Deksel Voorkant 3 D2


Waar te verkrijgen?

Het spel is exclusief te koop in de fysieke winkels van Dreamland. In de online winkel is het spel niet meer verkrijgbaar.

Lekkerbekjes werd ontwikkeld in samenwerking met Cartamundi.