Je goed in je vel voelen is belangrijk. Voor iedereen. En je kunt het ook écht leren. We verzamelden de beste tips voor jongeren op www.noknok.be. 12 tot 16-jarigen kunnen er hun veerkracht versterken aan de hand van tips, opdrachten en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

4 knaltips

Op de website kunnen jongeren van alles bijleren, op eigen houtje. De beschermende factoren voor de geestelijke gezondheid werden gebundeld in 4 knaltips: Ik (k)en mezelf, Mijn grenzen, Reken op anderen en Tijd voor mezelf. Daarnaast geven de verschillende NokNok-personages tips over thema’s die aansluiten op de leefwereld van jongeren.

Veerkrachttest en interactieve oefeningen

Jongeren kunnen op het platform ook effectief vaardigheden inoefenen om zich goed in hun vel te voelen. Om hen hierin te begeleiden en persoonlijk advies te geven, is er de veerkrachttest op NokNok. Na het invullen van de test krijgen jongeren feedback en persoonlijke tips. Met meer dan 20 interactieve oefeningen kunnen ze ook meteen aan de slag om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen, positiever in het leven te staan of gezonder te ontspannen.  

Spelenderwijs sterker worden

Het platform gebruikt spelelementen om jongeren te motiveren en sterker te maken. Zo kunnen ze hun creatiefste zelf bovenhalen in hun eigen NokNok-kamer. Hoe meer vooruitgang ze boeken, hoe meer mogelijkheden er verschijnen. Zo kunnen ze punten bijeensprokkelen om hun kamer te pimpen. Bijvoorbeeld met ananasbehangpapier, inspirerende quotes of coole planten.

Inspiratielijst en vorming voor professionals

Wil je als professional de veerkracht van jongeren versterken? Ga aan de slag met de inspiratielijst op NokNok: je vindt er leuke activiteiten om samen met jongeren in groep aan hun veerkracht en mentaal welbevinden te werken.

Ook de vorming  ‘Oppeppers voor een tienerhoofd’ is een aanrader. Hierin kom je meer te weten over stress, veerkracht en mentaal welbevinden bij jongeren en hoe je op die 2 laatste kunt inzetten.

Nok Nok poster 2

Materialen

Wil je NokNok mee bekendmaken bij jongeren? Dat kan!
Bestel gratis posters, postkaarten en stickers of deel het promofilmpje.

Poster

Zet NokNok in de kijker! Bestel je gratis posters via de webshop.

Nok Nok postkaart

Postkaart

NokNok de wereld in sturen? Kan!
Bestel gratis
postkaartjes via de webshop.

Nok Nok sticker 2

Sticker

Ook NokNok-stickers kan je gratis online bestellen via de webshop.

Contact: anne.verlinden@gezondleven.be

Voor wie: jongeren van 12 tot 16 jaar die zich goed in hun vel willen voelen, intermediairs die veerkrachtversterkend met jongeren willen werken.

Meer info vind je in dit achtergrondartikel over het versterken van mentale veerkracht bij jongeren.