Je goed in je vel voelen is belangrijk. Voor iedereen. En je kunt het ook écht leren. We verzamelden de beste tips, oefeningen en testjes voor jongeren op www.noknok.be.

Op eigen houtje bijleren

Op de website kunnen jongeren van alles bijleren, op eigen houtje. De verschillende NokNok-personages geven informatie en tips over thema’s zoals school, gezondheid, familie en vrienden … Maar ook moeilijkere thema’s zoals eetstoornissen of depressie komen aan bod.

Vaardigheden trainen

Jongeren kunnen op de website ook vaardigheden inoefenen om zich goed in hun vel te voelen. We stellen je voor: de NokNok-oefeningen! Met meer dan 20 interactieve oefeningen kunnen jongeren aan de slag om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen, positiever in het leven te staan of gezonder te ontspannen.

Om hen hierin te begeleiden en persoonlijk advies te geven, is er de veerkrachttest op NokNok. Na het invullen van de test krijgen de jongeren feedback en persoonlijke tips.

Spelenderwijs sterker worden

Wanneer jongeren een profiel aanmaken op NokNok kunnen ze spelenderwijs sterker worden. Elke actie levert punten op. Met die punten kunnen ze hun eigen NokNok-kamertje inrichten. Want hoe meer ze werken aan hun mentaal welbevinden, hoe meer mogelijkheden er verschijnen. Zo kunnen ze punten bijeensprokkelen om hun kamer te pimpen. Bijvoorbeeld met ananasbehangpapier, een mooie sofa, coole planten of … een alpaca.

Daarnaast krijgen jongeren die een profiel aanmaken toegang tot tal van toffe extra’s, zoals:

  • een online dagboek bijhouden;
  • deelnemen aan de NokNok-uitdaging van de maand;
  • antwoorden op testjes, oefeningen opslaan en hun evolutie opvolgen;
  • persoonlijke doelen stellen.

Een profiel aanmaken loont dus zeker!

Inspiratie voor professionals

NokNok is een plek waar jongeren zelfstandig hun mentaal welbevinden kunnen opkrikken. Maar natuurlijk kan jij - als professional - ook je steentje bijdragen.

Versterk het welbevinden in jouw (klas)groep

Wil je als professional het mentaal welbevinden van jongeren een boost geven? Ga aan de slag met de inspiratielijst op NokNok: je vindt er leuke activiteiten om samen met jongeren in groep aan hun veerkracht en mentaal welbevinden te werken.

Speciaal voor leerkrachten is er de website 'Geluk in de klas'. Die staat vol kant-en-klare werkvormen, hands-on materialen en tips om samen met je klas het mentaal welbevinden te versterken.

Promoot NokNok bij jongeren

Jongeren hebben misschien al eens gehoord van NokNok, maar jij kan hen aanmoedigen om (opnieuw) met NokNok aan de slag te gaan. Bestel zeker de promotiematerialen om je boodschap extra kracht bij te zetten.

Gratis materiaal

Nok Nok materialen

Wil je NokNok mee bekendmaken bij jongeren? Dat kan! Bestel gratis posters, postkaarten en stickers of deel het promofilmpje.

Gebaseerd op de geluksdriehoek

NokNok.be is opgebouwd volgens de bouwblokken van de geluksdriehoek. De geluksdriehoek is een kompas: hij toont je de weg die je kunt bewandelen om beter in je vel te zitten en dat gevoel vast te houden. Daarnaast geeft hij info over nieuwe gewoontes die je kunt aanleren om gelukkig(er) te worden.

De website www.noknok.be helpt jongeren op weg met concrete tips en tools. En voor gelijkaardige oefeningen kunnen (jong)volwassenen aan de slag op www.geluksdriehoek.be.

Contact: sofie.verstraeten@gezondleven.be

Voor wie: jongeren die zich goed in hun vel willen voelen en professionals die rond het thema aan de slag willen gaan met jongeren. Ouder dan 16? Neem dan zeker ook eens een kijkje op www.geluksdriehoek.be.