Geluk in de klas, dat wensen we jullie allemaal toe. Leerlingen én leerkrachten! Op deze website bieden we handvatten, kant-en-klare materialen, tips en informatie aan die helpen om te groeien en bloeien. En weet je wat? Dat hoeft helemaal niets groots en moeilijks te zijn, want geluk … dat zit in de kleine dingen. Ook in de klas.

De geluksdriehoek: je kompas voor in de klas

Tooltip

Kant-en-klare materialen voor in de klas

In de Kijker

VORMING GELUK IN DE KLAS: schrijf je nu in!

Vorming geluk in de klas

In deze vorming nemen we je mee in de wereld van geluk: wat is het en welke rol kan je als leerkracht en klasgroep spelen? Maar vooral: hoe kunnen jullie als klas ermee aan de slag gaan? Gezond Leven ontwikkelde kant-en-klare materialen, spelvormen, methodieken … die leerkrachten daarbij kunnen helpen én die aantonen dat op regelmatige basis aan de slag gaan met geluk ook gewoonweg leuk kan zijn!

VERTELPLATEN EN SPEL: te koop in de webshop

MWB in de klas materialen fb

Op zoek naar kant-en-klare lesmaterialen om een klasgesprek over 'mentaal welbevinden' of 'geluk' op gang te brengen? Dan zijn de Kamishibai-vertelplaten (voor het lager onderwijs) en het Wel-in-je-vel-spel (voor het secundair onderwijs) helemaal iets voor in jouw klas!

FAQ over mentaal welbevinden in de klas

We formuleerden antwoorden op de meest gestelde vragen rond mentaal welbevinden in de klas, gaande van “wat is mijn mandaat als leerkracht?” tot “hoe ga ik een gesprek aan?”. Beknopte, maar deskundige antwoorden en links naar relevante pagina’s vind je hier.

Tips voor het hele schooljaar

In een notendop