Geluk in de klas, dat wensen we jullie allemaal toe. Leerlingen én leerkrachten! Op deze website bieden we handvatten, kant-en-klare materialen, tips en informatie aan die helpen om te groeien en bloeien. En weet je wat? Dat hoeft helemaal niets groots en moeilijks te zijn, want geluk … dat zit in de kleine dingen. Ook in de klas.

De geluksdriehoek: je kompas voor in de klas

Tooltip

In de Kijker

VORMING GELUK IN DE KLAS (16/3/22): schrijf je nu in!

Vorming geluk in de klas

In deze vorming nemen we je mee in de wereld van geluk: wat is het en welke rol kan je als leerkracht en klasgroep spelen? Maar vooral: hoe kunnen jullie als klas ermee aan de slag gaan? Gezond Leven ontwikkelde kant-en-klare materialen, spelvormen, methodieken … die leerkrachten daarbij kunnen helpen én die aantonen dat op regelmatige basis aan de slag gaan met geluk ook gewoonweg leuk kan zijn!

EXPEDITIE GELUK: meer dan 2500 klassen veroverden schatteneiland

Expeditie Geluk campagnebeeld finaal

Op 19 november trokken de klassen van het lager onderwijs op Expeditie Geluk, een gratis online event waar de leerlingen op een interactieve manier werkten rond mentaal welbevinden. In een virtuele wereld vol stimulerende opdrachten, trokken ze met de klas op tocht naar schatteneiland. Maar om daar te geraken, moesten ze natuurlijk eerst de hindernissen doorstaan! Ze bewezen zich als echte avonturiers en verdienden een vet klasfeest met hun favoriete artiesten!

FAQ over mentaal welbevinden in de klas

We formuleerden antwoorden op de meest gestelde vragen rond mentaal welbevinden in de klas, gaande van “wat is mijn mandaat als leerkracht?” tot “hoe ga ik een gesprek aan?”. Beknopte, maar deskundige antwoorden en links naar relevante pagina’s vind je hier.

Tips voor het hele schooljaar

In een notendop