Snack & Chill op de school van jouw knappe koppen? Zo krijg je het daar verkocht!

Jongeren 2 1080x1080

Samen sterk!

Zoek steun bij andere ouders. Overtuig hen van je plan en ga na wat de ouderraad er van denkt. Brainstorm over hoe jullie met z’n allen kunnen helpen. De keukenprins(ess)en onder jullie kunnen misschien samen fruit snijden, terwijl de handige Harry’s en Harriëtten de schoolbar in elkaar timmeren! Begin al maar met veel spinazie te eten.

Zoek steun bij leerkrachten en directie

Zijn alle ouders overtuigd? Dan is het nu de beurt aan de school! Maak de leden van het schoolteam warm om het project te starten. Wie wil nu geen gemotiveerde leerlingen op school?

Steun gevonden?

Wortel 8

Wist je dat?

 1. Sinds 1 september 2018 het gezondheidsbeleid een essentieel onderdeel is van het beleid op leerlingenbegeleiding. Snack & Chill is een van de strategieën om te werken aan het voedingsbeleid op school.
 2. Met Snack & Chill volg je volledig de aanbevelingen voor gezonde dranken en tussendoortjes. De aanbevelingen zijn er gekomen nadat het Vlaams Instituut Gezond Leven samen met de Vlaamse overheid, de onderwijskoepels, de voedingsindustrie, de koepels van automaatleveranciers en de cateraars een engagementsverklaring hebben ondertekend. Het doel? Dat scholen in 2021 alleen nog gezonde dranken en tussendoortjes aanbieden.

  Hoe overtuig je leerkrachten, ouders en directie?

  1. Motiveer waarom een gezond aanbod van dranken en tussendoortjes belangrijk is op school. Doe dit eventueel aan de hand van deze fiche of met behulp van deze powerpointpresentatie. Daarin staan alle voordelen! Welke leerkracht wil geen geconcentreerde leerlingen in de les? En, welke directeur wil er nu niet uitpakken met een gezonde school? Plan maar in op de eerstvolgende personeelsvergadering!
  2. Toon welke bijdrage jullie kunnen leveren aan het project. Ben jij die keukenprins(es) of handige Harry?
  3. Toon aan dat je met Snack & Chill inzet op verschillende sleutelcompetenties. Doen 'sleutelcompetenties' bij jou geen belletje rinkelen? Voor leerkrachten en directie zijn ze heel belangrijk, ze vormen namelijk de basis voor de eindtermen.

  Nog vragen? Contacteer ons!

  Je kan ons altijd contacteren als je nog een vraag hebt! Mail naar jolien.jonckheere@gezondleven.be Of gebruik het contactformulier.