Snack & Chill op de school van jouw knappe koppen? Zo krijg je het daar verkocht!

Wortel 8

Samen sterk!

Zoek steun bij andere ouders. Overtuig hen van je plan en ga na wat de ouderraad er van denkt. Brainstorm over hoe jullie met z’n allen kunnen helpen. De keukenprins(ess)en onder jullie kunnen misschien samen fruit snijden, terwijl de handige Harry’s en Harriëtten de schoolbar in elkaar timmeren! Begin al maar met veel spinazie te eten.

Zoek steun bij leerkrachten en directie

Heb je andere ouders kunnen overtuigen? Dan is het nu de beurt aan de school! Maak de leden van het schoolteam warm om het project te starten. Wie wil nu geen gemotiveerde leerlingen op school?

Hoe overtuig je leerkrachten, ouders en directie?

Scholen 1 1080x1080
  • Motiveer waarom een gezond aanbod van dranken en tussendoortjes belangrijk is op school. Doe dit eventueel met deze fiche of met behulp van deze powerpointpresentatie. Daarin staan alle voordelen! Welke ouder wil geen gezonde kinderen? Welke leerkracht wil geen geconcentreerde leerlingen in de les? En, welke directeur wil er nu niet uitpakken met een gezonde school?
  • Toon welke bijdrage jullie kunnen leveren aan het project.
  • Met Snack & Chill wordt ingezet op verschillende sleutelcompetenties! Zowel voor alle leerlingen op school als voor de klas of leerlingen die Snack & Chill organiseren. Doen 'sleutelcompetenties' bij jou geen belletje rinkelen? Voor leerkrachten en directie zijn ze heel belangrijk, ze vormen namelijk de basis voor de eindtermen.
  • Vertel hen dat ze alle informatie over dit project kunnen terugvinden op www.snackenchill.be

Extra argumenten nodig?

Nog vragen?