Team(Veer)Kracht

Ondernemingen zetten meer en meer in op teams om klussen te klaren. Teams presteren beter, zijn alerter en flexibeler. En ze brengen diverse personen en dus talenten en ervaringen samen. Maar ook teams krijgen te maken met moeilijkheden of uitdagingen. Om te voorkomen dat een team uit elkaar valt, zorg je beter voor een sterke teamveerkracht. En die, die kan je trainen. Met de methodiek Team(Veer)Kracht.

Een succesvol team, dat is er eentje dat niet onderuitgaat bij moeilijkheden. Eentje dat terugveert bij uitdagingen. Eentje met veerkracht dus. Teamveerkracht houdt teams staande bij stressvolle periodes of tegenslagen en zorgt dat ze sterker én zonder kleerscheuren uit moeilijke momenten komen. Een team heeft dus alle belang bij een sterke veerkracht.

Hoe sterk die veerkracht is, hangt af van verschillende zaken. De manier waarop teamleden samenwerken, elkaar vertrouwen, elkaars vaardigheden en sterktes appreciëren. Maar het is ook afhankelijk van hoe teamleden met elkaar communiceren en van hoe optimistisch de leden over hun team zijn. De Team(Veer)Kracht-methodiek ondersteunt teams zodat ze hun veerkracht kunnen behouden of versterken. Met als resultaat: een goed functionerend team.

Teamveerkracht stelt teamleden in staat om hun individuele en gemeenschappelijke kwaliteiten in te zetten om zich als team positief te kunnen aanpassen aan veranderingen en uitdagingen. Dit project past idealiter in een breder beleid rond mentaal welbevinden en veerkracht. Meer info hoe je een beleid opzet en welke acties je nog kan ondernemen vind je hier.  

Contact: info@gezondleven.be
Voor wie: Voor ondernemingen uit alle sectoren waar teams aan de slag zijn