Team(Veer)Kracht

Ondernemingen zetten meer en meer in op teams om klussen te klaren. Teams presteren beter, zijn alerter en flexibeler. En ze brengen diverse personen en dus talenten en ervaringen samen. Maar ook teams krijgen te maken met moeilijkheden of uitdagingen. Om te voorkomen dat een team uit elkaar valt, zorg je beter voor een sterke teamveerkracht. En die, die kan je trainen. Met de methodiek Team(Veer)Kracht.

Een succesvol team, dat is er eentje dat niet onderuitgaat bij moeilijkheden. Eentje dat terugveert bij uitdagingen. Eentje met veerkracht dus. Teamveerkracht houdt teams staande bij stressvolle periodes of tegenslagen en zorgt dat ze sterker én zonder kleerscheuren uit moeilijke momenten komen. Een team heeft dus alle belang bij een sterke veerkracht.

Hoe sterk die veerkracht is, hangt af van verschillende zaken. De manier waarop teamleden samenwerken, elkaar vertrouwen, elkaars vaardigheden en sterktes appreciëren. Maar het is ook afhankelijk van hoe teamleden met elkaar communiceren en van hoe optimistisch de leden over hun team zijn. De Team(Veer)Kracht-methodiek ondersteunt teams zodat ze hun veerkracht kunnen behouden of versterken. Met als resultaat: een goed functionerend team.

Teamveerkracht stelt teamleden in staat om hun individuele en gemeenschappelijke kwaliteiten in te zetten om zich als team positief te kunnen aanpassen aan veranderingen en uitdagingen.

Wie kan coach worden? 

Momenteel worden de coaches opgeleid. Voorlopig hebben we dus geen extra coaches nodig. Heb je interesse om in een later stadium ook coach te worden? Én heb je een bachelordiploma of master in de gezondheids- of gedragswetenschappen? Laat dan je gegevens achter, we houden je op de hoogte. Beschik je niet over het vereiste diploma, dan kan je jammer genoeg geen coach worden.

Hoeveel kost de begeleiding?

Dit bespreek je met de coach in kwestie. De richtprijs voor de vier sessies ligt tussen € 1.500 en € 2.500 (excl. btw).  

Contact: Naomi.Vanlessen@gezondleven.be.
Voor wie: Iedereen die professioneel in teams werkt.