Waarom een voedingsbeleid op het werk?

Als onderneming heb je er alle belang bij om je medewerkers aan te moedigen om gezond te eten. De werksetting is een optimale omgeving om voedingsgewoonten positief te beïnvloeden. Medewerkers brengen er veel tijd door en nemen er dus een groot deel van hun dagelijkse hoeveelheid voeding tot zich. Daarnaast zijn er ook bestaande (communicatie)structuren, is de doelgroep bekend, en is er een ruimtelijke afbakening en een motiverend sociaal netwerk van collega’s.

Als je medewerkers gezond eten, ondervinden ze niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Ze krijgen ook meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Meer nog, gezonde voeding leidt tot minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en teamspirit, en draagt bij tot een positief bedrijfsimago.

Wat is een voedingsbeleid op het werk?

Een workshop over gezonde voeding? Een wekelijkse fruitmand voor medewerkers? Een eenmalige kookworkshop? Dat zijn allemaal mooie initiatieven! Maar de sleutel tot een gezond en samenhangend voedingsbeleid is een mix van acties.

Op weg naar een voedingsbeleid op het werk

Het is aan te raden om stapsgewijs te werk te gaan bij de opmaak en implementatie van een voedingsbeleid in je onderneming. Dit stappenplan helpt je daarmee.

Succesfactoren voor een voedingsbeleid op het werk

Het is geen goed idee om je medewerkers een gezonde leefstijl op te leggen. Je bereikt meer resultaat door te suggereren dat het een goed idee is om deel te nemen aan de acties rond gezonde voeding op het werk en zo een eigen keuze uit te lokken.

Kant-en-klare materialen en acties

Zet gezond eten in de kijker op de werkvloer met kant-en-klare materialen en acties die iedereen in je onderneming enthousiast maken.