Waarom een voedingsbeleid op het werk?

Als onderneming heb je er alle belang bij om je medewerkers aan te moedigen om gezond te eten. De werksetting is een optimale omgeving om voedingsgewoonten positief te beïnvloeden. Medewerkers brengen er veel tijd door en nemen er dus een groot deel van hun dagelijkse hoeveelheid voeding tot zich. Daarnaast zijn er ook bestaande (communicatie)structuren, is de doelgroep bekend, en is er een ruimtelijke afbakening en een motiverend sociaal netwerk van collega’s.

Als je medewerkers gezond eten, ondervinden ze niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Ze krijgen ook meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Meer nog, gezonde voeding leidt tot minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en teamspirit, en draagt bij tot een positief bedrijfsimago.

Een voedingsbeleid op het werk, hoe ziet er dat dan uit? Bekijk hieronder hoe Bright Plus het aanpakt en waarom.

Matrix 2

Wat is een voedingsbeleid op het werk?

Wil je je infosessie rond gezonde voeding organiseren, of een gezonder aanbod voorzien in de cafetaria? Dan is een geïntegreerd voedingsbeleid hebben een must! Maar … Wat is dat nu, een voedingsbeleid? 

Stappenplan 2

Hoe begin je aan een voedingsbeleid?

Een voedingsbeleid uitrollen doe je niet in een-twee-drie. Wij helpen je op weg en zetten je op het juiste spoor. Aan de hand van 7 duidelijke stappen. 

Spinnenweb 2

Zo wordt je voedingsbeleid een succes

Soms heeft een actie niet het resultaat dat je ervan verwacht had. Hoe voorkom je dat? Met onze succesfactoren geef je je voedingsbeleid meer kans op slagen.