Gebruik afbeeldingen bewegingsdriehoek

Wil je graag de afbeelding van de voedings- en bewegingsdriehoek online, op tentoonstellingen of in publicaties gebruiken? Dat kan, maar dan moet je wel eerst toestemming vragen aan het Vlaams Instituut Gezond Leven via een aanvraagformulier. De voedings- en bewegingsdriehoek is immers auteursrechtelijk beschermd. Voor studenten is geen schriftelijke toestemming vereist. Je kan alvast gebruik maken van onze basisteksten. Gelieve samen met deze aanvraag ook de publicatie/tekst waarin u de afbeelding(en) wenst op te nemen te versturen.

Van onze andere digitale materialen (basisteksten, presentaties, infographics, enz,..) mag je vrij gebruik maken, mits bronvermelding en behoud van het Gezond Leven- logo en copyright vermelding.

Voordelen van bewegen, minder lang stilzitten en slaap 0-5 jaar:

Filmpjes

Filmpje over de bewegingsdriehoek (tips 1 tem 3 bij de driehoek): bekijken - downloaden

Filmpje over de bewegingsdriehoek (tips 4 tem 8 bij de driehoek): bekijken – downloaden

Bekijk ook de materialen van de voedingsdriehoek

Gedrukte materialen bewegingsdriehoek

In onze webwinkel kan je gedrukte materialen van de bewegingsdriehoek bestellen. Je vindt er een folder over de bewegingsdriehoek, placemats voor kinderen en volwassenen, een steekkaart, posters op papier en op doek, … De materialen zijn gratis, je betaalt enkel de verzendingskosten. Hou er rekening mee dat het zo’n 2 tot 3 weken kan duren vooraleer je de materialen ontvangt.

Interessante materialen van partners bij de bewegingsdriehoek

Lekker actief

OKRA-SPORT+ ontwikkelde in samenwerking met Gezond Leven en andere partners een gevarieerd, wetenschappelijk onderbouwd programma van twaalf weken. Het programma heeft aandacht voor gezonder eten, regelmatiger bewegen en minder zitten op basis van de bewegingsdriehoek en voedingsdriehoek. Al wie instapt krijgt een stappenteller, een box met tips en krachtoefeningen en die je helpen om langer te blijven bewegen én heerlijke recepten. Bovendien ben je verzekerd van onderbouwd advies van een voedingsdeskundige. Meer info vind je op de website van OKRA-SPORT+.

Educatief magneetbord voedings- en bewegingsdriehoek

Met dit magneetbord kan je op interactieve wijze aan de slag met de voedings- en bewegingsdriehoek. Test je kennis en probeer de magneten met voedingsmiddelen en beweegactiviteiten op de juiste plaats op het bord te kleven. Bruikbaar voor leerkrachten in hun klas, gekwalificeerde bewegingsdeskundigen tijdens een workshop,... Iedereen die op interactieve wijze aan de slag wil met gezonde voeding, beweging en sedentair gedrag. Je kan dit uitlenen bij de Vlaamse Logo’s.