Medewerkers bewegen meer als er geen drempels zijn. Als de infrastructuur bewegen toelaat en aanmoedigt, zullen andere acties meer kans op succes hebben. Enkele voorbeelden.

Kleedkamer en douche

Voorzie een aangename en goed geventileerde kleedruimte waar medewerkers zich ook kunnen opfrissen na een beweegactiviteit. Installeer eventueel douches. Die kunnen twijfelaars aanzetten om toch te bewegen tijdens de pauzes of te fietsen naar het werk.

Opbergplaats en fietsenstalling

Opbergruimte of ‘lockers’ zijn handig om persoonlijk beweegmateriaal dichtbij te hebben op het werk. Het verhoogt ook de kans dat werknemers beweegmateriaal frequenter gebruiken.

Voorzie een plaats dicht bij je onderneming waar medewerkers hun fiets veilig en overdekt kunnen achterlaten. Dat stelt je medewerkers gerust. Een droog zadel is bovendien veel aangenamer om op te fietsen.

Beweegfaciliteiten en veiligheid in samenwerking met de gemeente en externe partners

Maak afspraken met de gemeente over de verkeersveiligheid en over kwaliteitsvolle voet- en fietspaden in de omgeving. Misschien hebben de gemeente of andere externe partners ook bewegingsinfrastructuur in de buurt zoals parkjes en pleinen, sportfaciliteiten of sportclubs. De sportdatabank geeft je een overzicht van de sportclubs in je buurt. Verken dus de opties voor een samenwerking.

Dynamisch kantoormeubilair en actieve werkplek

Met dynamisch kantoormeubilair kan je echt bewegen tijdens het werk. Het is zeer efficiënt. Het meubilair is bovendien zichtbaar in de omgeving waardoor het een gespreksonderwerk wordt in de onderneming.

Diverse mogelijkheden

Afhankelijk van de situatie en het budget kies je voor:

Een tip? Er komen voortdurend nieuwe modellen uit. Vraag dus advies aan de meerdere leveranciers.

Test gratis dynamisch kantoormeubilair

Wil je als onderneming investeren in dynamisch kantoormeubilair? Ontdek dan de ruime keuze aan dynamisch kantoormeubilair op de websites van de verdelers in je regio. Bij veel verdelers bestaat de mogelijkheid om het meubilair voor een periode te testen. Maak daar zeker gebruik van! Of koop als onderneming misschien eerst enkele exemplaren aan die medewerkers afwisselend kunnen gebruiken. 

Moedig het gebruik van dynamisch kantoormeubilair aan

Met de installatie van dynamisch kantoormeubilair geef je je medewerkers de mogelijkheid om zitten, staan en bewegen af te wisselen. Toch zullen je medewerkers het meubilair niet zomaar gaan gebruiken. Moedig daarom aan en informeer en ondersteun hen.

  • Overtuig je medewerkers van de voordelen en de relevantie van dynamisch kantoormeubilair.
  • Geef tips over een correcte en gezonde lichaamshouding.  
  • Installeer pauzesoftware. Deze software vertelt je medewerkers wanneer ze bijvoorbeeld even de deskbike kunnen gebruiken.