Wat maakt me (on)gelukkig?
Met deze kant-en-klaar lespakketten voor lager en secundair onderwijs zoek je samen met je leerlingen naar een antwoord op deze vraag.

Lespakket visual FB Ba O SO

Wat is het lespakket Geluksdriehoek?

Met deze lespakketten geef je de leerlingen inzicht in hun socio-emotioneel functioneren aan de hand van het educatief en wetenschappelijk onderbouwd model: de geluksdriehoek.

De wetenschap leert ons dat geluk bestaat uit 3 bouwblokken: jezelf kunnen zijn, je goed voelen en goed omringd zijn. Maar die bouwblokken in evenwicht houden is niet zo simpel. Moeilijke momenten, stress of tegenslag brengen ons soms uit balans (de oranje bol), want perfect geluk bestaat niet (en dat is oké).

Alle lespakketten vertalen deze theorie in interactieve lessen van 1 à 2 lesuren op maat van verschillende leeftijdsgroepen.

Mooi uitgewerkt lespakket om mee aan de slag te gaan in de klas!
- leraar via Klascement

Voor welke leeftijd is het geschikt?

We definieerden 5 leeftijdsgroepen:
5 tot 7 jaar, 8 tot 10 jaar, 11 tot 12 jaar, 13 tot 14 jaar en 15 jaar of ouder.

Voor elke leeftijdsgroep kan je kiezen uit twee invalshoeken om 'geluk' te benaderen.

Voor het lager onderwijs is de ene les is wat taliger en de andere meer beeldend opgevat, terwijl er voor het secundair onderwijs eerder inductief, dan wel deductief te werk wordt gegaan.

Als leerkracht kies je de les die het beste bij jouw klas past.

Happy snacks

Leren én oefenen

Kennis is natuurlijk belangrijk, maar vaardigheden aanleren evenzeer. Met Happy Snacks kan je een heel schooljaar lang werken rond specifieke socio-emotionele vaardigheden die het geluk versterken.

Werk je in het lager onderwijs? Dan kan je van september tot december deelnemen aan Expeditie Geluk: het online spel waarbij je met de klas al spelenderwijze geluksvaardigheden traint.