Matrix 2

Wat is een rookbeleid op school?

Wil je je leerlingen motiveren om niet te beginnen roken? Of hen helpen stoppen? Dan is een rookbeleid hebben een must! Maar … wat is dat nu, een rookbeleid?

Stappenplan 2

Hoe begin je aan een rookbeleid?

Een rookbeleid uitrollen doe je niet in een-twee-drie. Wij helpen je op weg en zetten je op het juiste spoor. Aan de hand van 7 duidelijke stappen.

Spinnenweb 2

Zo wordt je rookbeleid een succes

Soms heeft een actie niet het resultaat dat je verwachtte. Voorkom dat. Hoe? Met onze succesfactoren geef je je rookbeleid meer kans op slagen.

Het rookverbod op school: veelgestelde vragen & antwoorden.

Opzoek naar lestips, lesmaterialen, acties, projecten of wedstrijden?

Bfg

Bullshit Free Generation: van handige lesmaterialen over roken tot een sterk rookbeleid op school

Droom jij van een generatie die radicaal neen zegt tegen roken en vapen? Ga op school aan de slag met de ondersteunende materialen van Bullshit Free Generation. Bouw zo mee aan een rookvrije, kritische en weerbare generatie.

Roken Secundair

Leerlijn verslavingspreventie in het onderwijs: een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar instrument

In de leerlijn vind je per leeftijdsgroep terug over welke middelen je best werkt tijdens preventieve lessen, projectdagen, … Je vindt er ook in DO’s & DON’Ts terug welke aanpakken best werken, en welke niet. De leerlijn legt ook de link met de eindtermen, en geeft inspiratie voor hoe je die kunt bereiken.

Img 4276

Kant-en-klaar (les)materiaal over roken

Les geven over roken? Goed idee! En eentje dat je makkelijk waarmaakt. Want de online bib van Bullshit Free Generation barst van steengoed lesmateriaal over roken. Je kan er meteen mee aan de slag.

Thisisengineering Raeng Txxi Fu Qlbkq Unsplash

Lesgeven over roken: dé tips die je moet lezen

Wist je dat angst niet werkt? En dat je beter niet over kanker praat? Lees hier alle tips en gebruik de tips om jouw les over roken sterker te maken