Organisaties aan een gezond voedingsaanbod helpen: bij Gezond Leven maken we er een sport van. Ook in cafetaria’s en automaten van sportclubs is zo’n aanbod op zijn plaats, vinden we. Daarom lanceerden we het project ‘Gezond eten in de sportclub’ samen met Eetexpert. Het doel? Clubleden en hun omgeving stimuleren om gezonder te eten.

E-tutorial over gezond eten in de sportclub

Wil je meer gezond eten aanbieden en promoten in je sportclub? Ontdek hier hoe je dat op een eenvoudige manier én op maat van je sportclub kan doen. Stap voor stap. En vergis je niet: ook kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Met deze e-tutorial wijzen we je de weg naar onze methodieken en materialen zodat je meteen aan de slag kan om zelf een voedingsbeleid uit te werken voor jouw sportclub.

Het goede voorbeeld: voetbalclub Ik Dien uit Edegem

Eerst 2 uur de ziel uit je lijf trainen om je daarna in de kantine te goed te doen aan allerlei ongezonde snacks? Het staat haaks op de gezonde leefstijl die we spontaan met sporters associëren. En dus zetten sommige sportclubs in op gezonde voeding. Ook voetbal- en tennisclub ‘Ik Dien’ uit Edegem wil voluit gaan voor gezond lekkers in hun kantine: “Kleine aanpassingen, zoals fruit tijdens de wedstrijdpauze, maken al een wereld van verschil.”