Voeding

Gezonde en milieuverantwoorde voeding

Lager onderwijs

Tweede graad

Eindtermen

ET WT 1.7      Leerlingen kunnen de wet van eten en gegeten worden illustreren aan de hand van minstens twee met elkaar verbonden voedselketens
ET WT 1.8      De leerlingen kunnen de functie van belangrijke organen die betrokken zijn bij ademhaling, spijsvertering en bloedsomloop in het menselijk lichaam verwoorden op een eenvoudige wijze.
ET WT 1.19      De leerlingen beseffen dat het nemen van voorzorgen de kans op ziekten en ongevallen vermindert.

Leerdoelen

Kennis

  • Kinderen weten welke voedingsmiddelen in de rode bol staan
  • Kinderen weten dat we het best zo weinig mogelijk van deze voedingsmiddelen eten omdat ze vaak niet goed zijn voor de gezondheid en de planeet
  • Kinderen leggen uit dat extra’s zoals snoep, koek, zoute snacks en zoete dranken een aanvulling zijn bovenop de maaltijden en niet de overhand mogen krijgen

    Materialen en methodieken