Er bestaan heel wat materialen (affiches, folders, placemats, presentaties, educatieve materialen, …) rond het thema voeding die je kan gebruiken om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken over wat en hoeveel ze best eten om gezond te zijn.

Je kan de materialen gebruiken tijdens het lesgeven op school, om leefstijladvies te geven aan werknemers in een bedrijf, tijdens een consultatie aan je patiënten of bij een infosessie aan de inwoners van een gemeente.

Wat met auteursrechten bij de voedingsdriehoek?

Gebruik je graag de afbeelding van de voedings- en/of bewegingsdriehoek online, op tentoonstellingen of in publicaties? Dat kan, maar vraag eerst toestemming aan het Vlaams Instituut Gezond Leven via onderstaand aanvraagformulier. De voedings- en bewegingsdriehoek zijn immers auteursrechtelijk beschermd. Voor studenten is geen schriftelijke toestemming vereist. Gelieve samen met de aanvraag ook de publicatie/tekst waarin je de afbeelding(en) wenst op te nemen te versturen naar driehoek@gezondleven.be Je kan alvast gebruik maken van onze basisteksten en presentatie, te vinden onder digitale materialen voeding.

Van onze andere digitale materialen (basisteksten, presentaties, infographics, ...) mag je vrij gebruik maken, mits bronvermelding en behoud van het Gezond Leven-logo en copyright vermelding.