Voeding

Gezonde en milieuverantwoorde voeding

Lager onderwijs

Eerste graad

Eindtermen

ET WT 1.1      Leerlingen kunnen gericht waarnemen met alle zintuigen en kunnen waarnemingen op een systematische wijze noteren
ET WT 1.12      Leerlingen kunnen het verband illustreren tussen de leefgewoonten van mensen en het klimaat waarin ze leven.
ET WT 1.16      Leerlingen kunnen illustreren dat de mens de aanwezigheid van organismen beïnvloedt.

Leerdoelen

Kennis

  • Kinderen geven aan waar voedsel vandaan komt, van planten of dieren
  • Kinderen classificeren de oorsprong, afkomst en/of groeiwijze van verschillende voedingsmiddelen

    Vaardigheden & attitudes

    • Kinderen eten groenten en fruit (vb. tijdens een gezamenlijk klasmoment)
    • Kinderen helpen fruit van de bomen plukken
    • Kinderen maken kennis met de moestuin
    • Kinderen kunnen basisproducten van planten zoals groenten, fruit, volkoren graanproducten (bv. brood, ontbijtgranen, pasta) categoriseren
    • Kinderen leren ook minder gekende plantaardige voedingsmiddelen zoals peulvruchten (bv. kikkererwten en linzen) en noten en zaden eten

      Materialen en methodieken