Voeding

Gezonde en milieuverantwoorde voeding

Lager onderwijs

Tweede graad

Eindtermen

ET WT 1.7      Leerlingen kunnen de wet van eten en gegeten worden illustreren aan de hand van minstens twee met elkaar verbonden voedselketens
ET WT 1.8      De leerlingen kunnen de functie van belangrijke organen die betrokken zijn bij ademhaling, spijsvertering en bloedsomloop in het menselijk lichaam verwoorden op een eenvoudige wijze.
ET WT 1.19      De leerlingen beseffen dat het nemen van voorzorgen de kans op ziekten en ongevallen vermindert.

Leerdoelen

Kennis

  • Kinderen illustreren welk voedsel van planten of dieren wordt bewerkt in de fabriek
  • Kinderen geven weer welk voedsel van de boerderij, de visserij of uit de fabriek komt

    Vaardigheden & attitudes

    • Kinderen kunnen beschrijven welke voedingsmiddelen geproduceerd zijn in hun eigen land
    • Kinderen kunnen de groei van plantaardig voedsel volgen, bv. via een schooltuintje• Kinderen kunnen een seizoenskalender gebruiken voor groenten, fruit en vis

      Materialen en methodieken