Voeding

Gezonde en milieuverantwoorde voeding

Lager onderwijs

Derde graad

Eindtermen

ET WT 1.7      Leerlingen kunnen de wet van eten en gegeten worden illustreren aan de hand van minstens twee met elkaar verbonden voedselketens
ET WT 1.8      De leerlingen kunnen de functie van belangrijke organen die betrokken zijn bij ademhaling, spijsvertering en bloedsomloop in het menselijk lichaam verwoorden op een eenvoudige wijze.
ET WT 1.19      De leerlingen beseffen dat het nemen van voorzorgen de kans op ziekten en ongevallen vermindert.

Leerdoelen

Kennis

  • Kinderen argumenteren dat het goed is om meer onbewerkte, plantaardige voedingsmiddelen te eten dan dierlijke voedingsmiddelen
  • Kinderen zien in dat per boot aangevoerde producten te verkiezen zijn boven vliegtuigproducten

    Vaardigheden & attitudes

    • Kinderen kunnen producten opnoemen die plantaardige eiwitbronnen zijn (peulvruchten, granen, noten, zaden)
    • Kinderen kunnen de herkomst van de basisproducten opsommen
    • Kinderen kunnen aangeven wat lokale producten zijn
    • Kinderen kunnen aangeven wat seizoensgebonden producten zijn

    Materialen en methodieken