Ook in 2021 gaan we voluit Bewegen op Verwijzing

15.12.2020

Goed nieuws voor ons Bewegen Op Verwijzing-project! De Vlaamse regering maakte zopas bekend dat ze er ook de komende jaren haar financiële schouders onder zet. Dat we daar blij mee zijn, spreekt voor zich. En er is meer blijmakend nieuws.

Want: er worden ook enkele belangrijke verbeteringen aangebracht aan het project. Wij vatten ze hier voor je samen.

  • Vanaf 2021 zullen álle artsen hun patiënten kunnen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Tot nu toe waren dat alleen huisartsen. Daarnaast zullen er in de komende periode ook pilootprojecten mogelijk zijn met andere professionals (kinesitherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen, apothekers, maatschappelijk werkers en psychologen) die patiënten kunnen doorverwijzen.
  • Er is opnieuw een incentive voor elke eerstelijnszone die minstens 50% van haar inwoners kan bereiken via de deelnemende gemeenten. De incentive moet gebruikt worden om promotie te voeren voor Bewegen Op Verwijzing en het project verder bekend te maken.
  • Indien er een lokale overeenkomst is, mag de coaching plaatsvinden in een huisartsenpraktijk. Dat zal de doorverwijzing voor sommige huisartsen vergemakkelijken.
  • Het bereiken van mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties blijft een belangrijk aandachtspunt. De terugbetalingstarieven blijven ongewijzigd.

Gezond Leven is blij met deze verbeteringen en verlenging van het project. In de afgelopen jaren hebben heel wat verschillende organisaties zich enthousiast en betrokken getoond ten opzichte van Bewegen Op Verwijzing. Projectmanager Luc Lipkens: “Het is fijn om te zien dat zoveel organisaties en Bewegen Op Verwijzing-coaches zich inzetten om Vlamingen en Brusselaars actiever te maken. We zijn ervan overtuigd dat we samen al heel wat Vlamingen en Brusselaars in beweging hebben gekregen en dat dit hun hele leven heeft verbeterd.” Bewegen Op Verwijzing 2.0 is dus een feit. Én ambitieus. Luc: “We willen in de komende periode nog veel meer deelnemers warm maken voor een beweeglijker leven en zo hun levenskwaliteit mee verhogen.