Voedings- en bewegingsdriehoek schitteren op symposium Gezond Leven 2017

26.10.2017

Het symposium Gezond Leven 2017 was een voltreffer. De nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek lokten een geïnteresseerd en fijn publiek. Check de presentaties en reacties.

Sprekers die voortdurend staande ovaties krijgen, waar zie je dat? Op het symposium Gezond Leven. Staand applaudisseren: goed voor een gezondheids- én egoboost.

Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme! Het was een mooie editie met in de hoofdrol de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek. Presentaties van het event zetten we voor jullie netjes op een rij. Ook de gezondheidspaparazzi waren aanwezig en sprokkelden reacties. 

Dit vonden jullie ervan...

Inspiratie voor Nederland

Img 1978

“Voor mij is dit een uitdagend bezoek. In Nederland werken we zelf aan nieuwe richtlijnen voor beweging. Het is boeiend om concrete richtlijnen in een visuele voorstelling te zien. De bewegingsdriehoek is een verhelderend model dat ook voor het Kenniscentrum Sport inspiratie biedt.”

Juul van Rijn, Kenniscentrum Sport Nederland

Voedingsdriehoek belangrijke rol in samenleving

Img 1998

“Ik ben pas afgestudeerd in voedings- en dieetkunde en ben nu bezig aan een master of science in het management en het beleid van de gezondheidszorg. Als ik mag dromen, dan zou ik later graag hoofd van de diëtisten zijn in een ziekenhuis. Het is goed om een voorlichtingsmodel te hebben om mee aan de slag te gaan, de voedingsdriehoek heeft een belangrijke rol in de samenleving. Mensen vragen me regelmatig iets over de nieuwe driehoek. De meeste vragen gaan over rood vlees. Vooral de vragen van de mannen dan (lacht).”

Leen Van Doorslaer, student management & beleid gezondheidszorg

Oog voor hedendaagse eetpatronen

Jo

“Een aangename kennismaking met de nieuwe driehoeken op dit symposium. We hebben er dan ook lang op moeten wachten. De modellen bieden een degelijke achtergrond en onderbouwing. De voedingsdriehoek vind ik prima vervangen, de vorige sloot niet meer aan bij de hedendaagse eetpatronen. Enkel vlees, groenten en patatjes, dat is niet meer van deze tijd. Sterk ook dat er met tips gewerkt wordt, je geeft mensen de keuze, zonder met het vingertje te wijzen.”

Jo Delabastita, CM Leuven

Volwaardige plek voor beweging

Femke

“Ik ben blij dat beweging en lang stilzitten nu ook een volwaardige plaats krijgen in een voorlichtingsmodel. Het model is mooi, je begrijpt het en het spreekt visueel aan. Als Bewegen Op Verwijzing coach ga ik samen met de deelnemers met de bewegingsdriehoek aan de slag. Het bevordert het gesprek en je kan er op een aangename manier de interesses van de patiënten aan koppelen.”

Femke Deboutte, WGC De Ridderbuurt

Nadruk op positieve boodschappen

Jan

“Eerlijk? Ik ben aangenaam verrast door Gezond Leven. Je voelt dat er wat beweegt. Er is toegankelijkheid. De nieuwe driehoeken passen mooi in dat plaatje, je ziet in een oogopslag waarover het gaat. Het zou goed zijn mochten vele boodschappen in de wereld op zo’n manier verkondigd worden. Ook positieve elementen naar voor brengen voor gedragsverandering is een slimme zet. Ik rijd zelf dagelijks met de fiets naar het werk, en het regent inderdaad echt niet elke dag!”

Jan De Clercq, Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen