Gelukswandeling

Met een gelukswandeling trakteer je deelnemers naast een frisse neus, ook op een meet-and-greet met de geluksdriehoek. Stap voor stap ontdekken wandelaars wat mentaal welbevinden is en hoe ze eraan kunnen werken, terwijl ze door hun favoriete stad of natuurgebied kuieren. De doe-opdrachten tijdens het traject zorgen voor een ludieke én inspirerende tocht.

Route naar geluk

Van dankbaarheidssprongen en proeven van de kracht van muziek tot je omgeving herontdekken met een heuse mindfulness-bingo … Met de geluksdriehoek als wegwijzer, leren wandelaars niet alleen bij over geluk, maar ze proberen ook meteen concrete tips & tricks uit tijdens de gelukswandeling.

Wist je dat je als volwassene best dagelijks 10.000 stappen zet om op-en-top gezond te blijven? Gelukkig hoef je je niet blind te staren op een cijfer: want elke stap telt. Tijdens de gelukswandeling worden de geluksopdrachten al wandelend uitgevoerd waardoor er ook een gezonde portie beweging aan te pas komt. De gelukswandeling zet deelnemers dus letterlijk op weg om aan hun geluk te bouwen en versterkt daarmee de fysieke én mentale gezondheid, win-win!

Getest en goedgekeurd!

Gelukswandeling Logo Gezond Plus 1


“Wij hebben dit nu met collega’s gedaan, maar ik denk dat het evengoed kan met een groepje vrienden. Je kan het ook perfect alleen doen. Zeker een aanrader!”

- Jasmien Pauwels

Kriebelt het om een geluksroute uit te stippelen? Doen!

Lokale besturen kunnen in hun steden of gemeenten de gelukswandeling organiseren.

Maar ook andere organisaties of groepen kunnen de wandeling op poten zetten (bijvoorbeeld een sportdienst, jeugdbeweging, woonzorgcentrum, lokaal dienstencentrum, maar ook een lokale wandelclub, een ziekenhuis, scholen of bedrijven …).

Doelgroep? Iedereen die een wandeling wil maken en iets wil bijleren over mentale gezondheid, kan deelnemen aan de gelukswandeling. Er kan gekozen worden om de wandelroute in groep of alleen te volgen. De opdrachten onderweg zijn, bij eventuele begeleiding door een volwassene, ook geschikt voor kinderen. Het is een gelegenheid om samen over geluk na te denken én ermee aan de slag te gaan.

Tijdelijke gelukswandeling

Wie de gelukswandeling tijdelijk (tijdens een evenement of bepaalde periode) wil organiseren kan de beschikbare materialen zelf afdrukken en plaatsen tijdens de gewenste periode. Je kan de borden dan makkelijk zelf plaatsen en weer weghalen wanneer de wandeling afgelopen is.

In de leidraad zie je alle beschikbare materialen en lees je alles over hoe je van je evenement een echt succes kunt maken. Go the extra mile (hoofdstuk 8) en kleed je gelukswandeling extra tof in met leuke standjes en attributen aan de verschillende tussenstops!

Download de leidraad

Gelukswandeling permanent aanbieden

Lokale besturen die de gelukswandeling gedurende onbeperkte duur willen aanbieden in steden of gemeenten kunnen de borden op stevig en weerbestendig materiaal bestellen via de webshop van 10.000 stappen.

Sinds 2022 is de gelukswandeling immers één van de beweegroutes binnen de ‘10.000 stappen: elke stap telt!’-campagne voor lokale besturen.

In de leidraad ontdek je alles over de kwalitatieve materialen (overzicht, prijzen, korting …) en hoe je ze kunt bestellen in de webshop!

Download de leidraad

Materialen

  Leidraad gelukswandeling

  In deze uitgebreide leidraad lees je alles wat je wilt weten over de gelukswandeling: stap-voor-staphandleiding voor organisatoren, overzicht materialen, webwinkel 10.000 stappen, tips voor extra inkleding en leuke locaties …

  Gelukswandeling algemeen startbord in straaatbeeld

  Personaliseerbare borden

  Extra bord(en) volledig te personaliseren (met tekst, afbeelding en logo’s) om extra informatie of opdrachten toe te voegen.

  Geluksborden

  Standaardset borden met 4 informatieve borden over de onderdelen van de geluksdriehoek en 10 opdrachtborden om de theorie tot leven te toveren. Daarnaast is er een algemeen startbord dat het startschot van de wandeling aangeeft en een eindbord voor de finish.

  Gelukswandeling pijl in straaatbeeld

  Signalisaties

  Wegwijzers die gebruikt kunnen worden om de route voor wandelaars duidelijk te maken.

  Postkaartje

  Personaliseerbaar postkaartje om promo te maken voor jouw gelukswandeling.

  Geef jij het goede voorbeeld? #gelukswandeling

  Sta jij met je organisatie / lokaal bestuur / vereniging / … helemaal te popelen om een gelukswandeling te organiseren? TOP! Vertel de wereld over je actie en deel leuke foto’s op sociale media met #gelukswandeling om anderen te inspireren! Je mag ons zeker ook taggen @gezondlevenvzw.

  Leuke voorbeelden en inspirerende praktijken zetten we zelf ook graag in de kijker! Breng ons op de hoogte en wie weet komt de Gezond Leven-reporter langs om jullie verhaal op beeld vast te leggen.

  Contact

  Vragen of hulp nodig? anne.verlinden@gezondleven.be