Rookvrije Start

Elk kind verdient een rookvrije start. Roken voor, tijdens en na de zwangerschap houdt risico’s in. Maar stoppen met roken is niet altijd gemakkelijk.

In de kijker

Borstvoeding

Nieuw praktijkadvies

De zorg voor een pasgeboren baby brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Stoppen met roken en vapen, of het volhouden van een rookstop, kan zo extra moeilijk worden. Vooral moeders die borstvoeding willen geven, zitten met heel wat vragen. Er zijn twijfels of roken en het gebruik van een e-sigaret of van nicotinevangers wel veilig zijn als het kind moedermelk krijgt. Wat kan je kersverse ouders hierover adviseren? Op die vraag geeft het nieuwe praktijkadvies van Rookvrije Start je een antwoord.

Wat is een rookbeleid in de zorg

Rookbeleid in de zorg

Wil je patiënten en medewerkers motiveren om te stoppen met roken? Dan is een doelgericht rookbeleid in de zorg een must. Maar wat is dat precies en hoe start je met zo'n beleid?

Blijf op de hoogte

Kom als eerste te weten wanneer er nieuwe materialen zijn, krijg de nieuwste wetenschappelijke inzichten … gewoon in je mailbox

Rookvrije Start is een realisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw. In samenwerking met de leden van de Taskforce Rookvrije Start en met steun van de Vlaamse Overheid.

Banner logos leden Taskforce