Denk jij erover na om je school in te schrijven voor Snack & Chill? Top! Lees hier hoe je dat aanpakt.

Creëer draagvlak!

Overtuig het directie- en schoolteam van het belang van gezonde dranken en tussendoortjes op school, en dus van het project Snack & Chill. Deze stap is van cruciaal belang. Want alleen als er draagvlak is, bij zowel de directie als het schoolteam, heeft je project écht kans op slagen.

Geen zorgen: je staat er niet alleen voor. We hebben tal van materialen om je daarbij te helpen. Weet je niet goed hoe je van start kan gaan? Of ervaar je bepaalde moeilijkheden of drempels? Volg onze flowchart en ontdek hoe je hiermee om kan gaan, én welke materialen van pas kunnen komen.

Zoek steun!

 • Overtuig enkele (en liefst zoveel mogelijk) collega’s en directie. Hoe meer collega’s zich achter het project scharen, hoe beter. Zo voel je je gesteund, en sta je er niet alleen voor.
 • Ga na of de leerlingen openstaan voor het project. Want alleen met enthousiaste leerlingen zal het project slagen.
 • Pols eens bij de leerlingenraad of bij een andere werkgroep (gezondheid, MOS ...) of ze geïnteresseerd zijn om het project te trekken.
Strawberry 8

Leerlingen betrekken en overtuigen? Zo doe je dat:

 • Wil je graag meteen weten hoe de leerlingen over Snack & Chill denken? Hoe ze het project zouden vormgeven? En wie bereid zou zijn om mee te helpen? Neem de online vragenlijst ‘Wat wil jij op school’ af. De antwoorden van de leerlingen worden in een duidelijk overzichtje weergegeven. Heel eenvoudig!
 • Vragenlijst afgenomen? Dan heb je 2 vliegen in één klap! Je weet niet alleen hoe ze erover denken, maar je creëert ook draagvlak door hen inspraak te geven.

Leerkrachten en directie overtuigen? Zo doe je dat:

 • Motiveer waarom een gezond aanbod van dranken en tussendoortjes belangrijk is op school. Doe dit eventueel aan de hand van deze fiche of met behulp van deze powerpointpresentatie. Daarin staan alle voordelen! Welke leerkracht wil geen geconcentreerde leerlingen in de les? En, welke directeur wil er nu niet uitpakken met een gezonde school? Plan maar in op de eerstvolgende personeelsvergadering 😊
 • Nam je de online vragenlijst af? Top! Gebruik de resultaten om aan te tonen hoeveel procent van de leerlingen gezonde dranken en tussendoortjes wil op school, en hoeveel leerlingen willen meehelpen aan het project.

  Extra argumenten nodig?

  Campagnebeeld 1080x1080

  Iedereen overtuigd?

  Nog vragen?