Klaar om jouw school met Snack & Chill een energieboost te geven?

Scholen 2 1080x1080

Zoek steun!

Overtuig enkele (en liefst zoveel mogelijk) collega’s. Hoe meer leerkrachten zich achter het project scharen, hoe beter. Of misschien kan een werkgroep dit opnemen: de werkgroep gezondheid? De werkgroep MOS? De leerlingenraad? Samen sta je sterk!

Hoe denken je leerlingen over een gezonde snackbar?

Ga na of je leerlingen openstaan voor het project. Enkel met enthousiaste leerlingen zal het project slagen. Wil je graag meteen weten hoe de leerlingen over Snack & Chill denken? Hoe ze het project zelf zouden vormgeven? En wie bereid zou zijn om mee te helpen? Neem de online vragenlijst ‘Wat wil jij op school’ af.

Hoe? Stuur ons een mailtje en krijg de link naar de online versie. En de antwoorden van de leerlingen? Die worden in een duidelijk overzichtje weergegeven. Super simpel!

Stuur ons een mail

Overtuig de leerkrachten!

Hoe? Dat ontdek je hier!

Iedereen overtuigd?

Cucumber 8

Wist je dat?

  1. Sinds 1 september 2018 het gezondheidsbeleid een essentieel onderdeel is van het beleid op leerlingenbegeleiding? Snack & Chill is een van de strategieën om te werken aan het voedingsbeleid op school.
  2. Met Snack & Chill zet je in op verschillende sleutelcompetenties! Zowel voor alle leerlingen op school als voor de klas of de leerlingen die Snack & Chill organiseren. Lees hier enkele voorbeelden.
  3. Met Snack & Chill volg je volledig de aanbevelingen voor gezonde dranken en tussendoortjes. De aanbevelingen zijn er gekomen nadat het Vlaams Instituut Gezond Leven samen met de Vlaamse overheid, de onderwijskoepels, de voedingsindustrie, de koepels van automaatleveranciers en de cateraars een engagementsverklaring hebben ondertekend. Het doel? Dat scholen in 2021 alleen nog gezonde dranken en tussendoortjes aanbieden.

Hoe overtuig je andere leerkrachten en directie?

  1. Motiveer waarom een gezond aanbod van dranken en tussendoortjes belangrijk is op school. Doe dit eventueel aan de hand van deze fiche of met behulp van deze powerpointpresentatie. Daarin staan alle voordelen! Welke leerkracht wil geen geconcentreerde leerlingen in de les? Plan maar in op de eerstvolgende personeelsvergadering!
  2. Nam je de online vragenlijst af? Top! Gebruik de resultaten om aan te tonen hoeveel procent van de leerlingen gezonde dranken en tussendoortjes wil op school, en hoeveel leerlingen willen meehelpen aan het project.
  3. Vertel hen dat Snack & Chill zijn vruchten afwerpt! In schooljaar 2018-2019 werd het project getest in 19 secundaire scholen, en goedgekeurd. De helft van de leerlingen zei dat het winkeltje ervoor zorgde dat ze meer gezonde tussendoortjes aten dan gewoonlijk. Lees hier meer resultaten.

Nog vragen? Contacteer ons!

Je kan ons altijd contacteren als je nog een vraag hebt! Mail naar jolien.jonckheere@gezondleven.be Of gebruik het contactformulier.