Meer en meer toonaangevende ondernemingen gebruiken bewegen als middel voor origineel, gezond en meer efficiënt vergaderen.

Meer bewegen tijdens overleg

Ook tijdens overlegmomenten kan je meer bewegen. Op de pagina Gezond Vergaderen vind je naast de nodige inspiratie ook kant-en-klare materialen om te werken aan gezonde overlegmomenten met ook aandacht voor bewegen. Bestel ook de box ‘Gezond vergaderen’ die bestaat uit een doos met wikkel, checklists, bladwijzers, tafelstaanders en stickers.

Wandelvergadering

Heb je kort iets te bespreken met iemand? Maak dan samen een wandeling. Dat bevordert de creativiteit, verhoogt het contact en leidt sneller tot beslissingen. Bovendien vervagen de hiërarchische grenzen als je samen wandelt, waardoor er meer openheid is. Kortom, een wandelvergadering heeft alle ingrediënten voor een goede, open en efficiënte vergadering! 

Wandelvergaderingen zijn ideaal om eenvoudige informatie over te brengen of om out of the box na te denken over oplossingen voor een probleem. Probeer het dus zeker eens. Wedden dat de route, de buitenlucht en bovenal de wandeling inspirerend werken?

Hoe organiseer je een wandelvergadering?

Een wandelvergadering organiseren is vaak een goed én origineel idee. Toppers als Richard Branson (Virgin), oud-president Barack Obama, de jongens van Google … ze zijn allemaal fan van de efficiëntie van ‘walkingmeetings’. 

Enkele aandachtspunten als je een wandelvergadering wil organiseren:

  • Beperk het aantal deelnemers. Ben je met een grote groep? Splits je dan op in groepjes van drie en breng achteraf alle ideeën bij elkaar.
  • Breng de aangename routes in de omgeving van je onderneming in kaart en deel die met alle collega’s (geef de duur, de afstand en het aantal stappen van elke route aan).
  • Plan de wandelvergadering op voorhand met alle betrokkenen. Vermijd dat iemand voor een verrassing komt te staan. Vergeet dus niet in de agendasoftware aan te geven dat het om een wandelvergadering gaat.
  • Hou rekening met het weer, draag gepaste kleding en voorzie drinkwater of misschien zelfs zonnecrème voor alle deelnemers. Pas zo nodig de route aan.
  • Geniet van de wandeling en de buitenlucht!

Lees nog meer tips voor de organisatie van een wandelvergadering.