Een beleid rond lang stilzitten op het werk

Waarom een beleid rond minder lang stilzitten op het werk?

Als onderneming heb je er alle belang bij om je medewerkers met een zittend beroep te stimuleren om minder lang stil te zitten, vaker te staan en meer te bewegen. Want medewerkers die vermijden om lang stil te zitten, ervaren niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid, maar voelen zich ook energieker, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Bovendien leiden initiatieven om minder lang stil te zitten tot minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief bedrijfsimago.

Wat is een beleid rond minder lang stilzitten op het werk?

Zit- en stabureaus, software die je eraan herinnert om het zitten te onderbreken, een workshop over de bewegingsdriehoek, hoge tafels in de eetzaal voor een koffie en gezellige babbel na de lunch. Het zijn mooie initiatieven, maar toch maken deze activiteiten nog geen samenhangend beleid rond minder lang stilzitten. Hoe moet het dan wel? Het geheim zit hem in een gezonde mix van acties

Op weg naar een beleid rond lang stilzitten 

Het loont de moeite om je tijd te nemen om een beleid rond lang stilzitten uit te werken en dat stap voor stap te implementeren. Met het zevenstappenplan van Gezond Werken kom je tot duurzame resultaten.

Succesfactoren voor een beleid rond lang stilzitten

Ondernemingen met een zeer succesvol beleid rond minder lang stilzitten hebben 1 gemeenschappelijk kenmerk: er is een groot draagvlak voor minder lang stilzitten  op het werk waarbij sleutelfiguren zoals directie, leidinggevenden en ambassadeurs het belang van het beperken en onderbreken voor alle medewerkers ondersteunen en benadrukken, ze het “goede voorbeeld geven” en zich inzetten om collega’s te inspireren en te ondersteunen.  

Ben je op zoek naar projecten en materialen rond lang stilzitten binnen je onderneming?