Een beleid rond lang stilzitten op het werk

Waarom een beleid rond minder lang stilzitten op het werk?

Als onderneming heb je er alle belang bij om je medewerkers met een zittend beroep te stimuleren om minder lang stil te zitten, vaker te staan en meer te bewegen. Want medewerkers die vermijden om lang stil te zitten, ervaren niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid, maar voelen zich ook energieker, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Bovendien leiden initiatieven om minder lang stil te zitten tot minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief bedrijfsimago.

Matrix 2

Wat is een beleid rond minder lang stilzitten op het werk?

Zit-stabureaus, een workshop over de bewegingsdriehoek, hoge tafels in de eetzaal ... Mooie initiatieven, maar voor een samenhangend beleid rond minder lang stilzitten is meer nodig. Het geheim zit hem in een gezonde mix van acties.

Stappenplan 2

Op weg naar een beleid rond lang stilzitten

Het loont de moeite om je tijd te nemen om een beleid rond lang stilzitten uit te werken en dat stap voor stap te implementeren. Met het zevenstappenplan van Gezond Werken kom je tot duurzame resultaten.

Spinnenweb 2

Zo wordt je beleid rond minder lang stilzitten een succes

Soms heeft een actie niet het resultaat dat je ervan verwacht had. Hoe voorkom je dat? Met onze succesfactoren geef je je beleid meer kans op slagen.