Zit- en stabureaus, software die je eraan herinnert om even recht te staan, een workshop over de bewegingsdriehoek, hoge tafels in de eetzaal voor een koffie en gezellige babbel na de lunch ... Het zijn mooie initiatieven om je medewerkers aan te zetten tot wisselwerken waarbij je elk half uur even rechtstaat. Toch vormen die activiteiten nog geen samenhangend beleid rond minder lang stilzitten. Hoe je het dan wel moet aanpakken? Met een gezonde mix van acties.

De gezondheidsmatrix voor een samenhangend beleid rond lang stilzitten

Om tot een samenhangend en kwaliteitsvol beleid rond minder lang stilzitten te komen, organiseer je laagdrempelige acties volgens vier strategieën: educatie, omgevingsinterventies, afspraken en regels, zorg en begeleiding. En dat voor vier verschillende niveaus van je onderneming. 

Met die evenwichtige mix versterk je de impact van elke afzonderlijke actie en ben je zeker dat je een brede groep medewerkers bereikt die lang stilzitten. 
Geef de acties die je wil plannen een plaats in één van de vakjes van de gezondheidsmatrix. Zo krijg je een goed overzicht van je acties, ontdek je welke soort acties je nog mist, en boek je gegarandeerd resultaat. 

Gezondheidsmatrix Gezond Werken

Laat je inspireren door een ingevulde matrix, maar vul altijd je eigen matrix in op maat van je onderneming.