Dynamisch kantoormeubilair zorgt dat je zitten kunt afwisselen met staan en beweging.

Goedkope oplossingen

Dynamisch kantoormeubilair zoals zit- en stabureaus of bureaufietsen is niet goedkoop. Heb je geen of weinig budget voor dynamisch kantoormeubilair? Dan zijn er goedkopere of voorlopige oplossingen om het zitten en staan af te wisselen (te wisselwerken).

Hoge tafel

Verschillende medewerkers kunnen een hoge tafel (zoals een receptietafel) als stabureau gebruiken en delen.

Laptop op hoger plekje?

Laat je medewerkers hun laptop op een stevige kartonnen doos op hun bureau plaatsen. Werken ze van thuis uit? Moedig hen dan aan om hun laptop op een hoger aanrecht of een keukeneiland te zetten.

Test dynamisch kantoormeubilair

Wil je als onderneming toch investeren in dynamisch kantoormeubilair? Ontdek dan de ruime keuze aan dynamisch kantoormeubilair op de websites van de verdelers in je regio. Veel verdelers geven je de mogelijkheid om het meubilair voor een periode te testen. Maak daar zeker gebruik van!

Moedig gebruik dynamisch kantoormeubilair aan

Met de installatie van dynamisch kantoormeubilair geef je je medewerkers de mogelijkheid om te wisselwerken (elk half uur even rechtstaan. Toch zullen je medewerkers dit meubilair niet zomaar gebruiken. Je moet ze met bijkomende acties aanmoedigen om dat te doen. 

  • Overtuig hen van de voordelen en de relevantie voor zichzelf.
  • Geef tips over het correcte gebruik van het aangekochte meubilair en over een gezonde lichaamshouding. 
    Ontdek hoe je je werkplek en lichaamshouding kan optimaliseren. Of doe een werkplektest! Daarmee achterhaal je de verbeterpunten voor je werkplek. Online vind je verschillende korte en gratis tests.
    Organisaties die gespecialiseerd zijn in ergonomie kunnen in je onderneming een workshop komen geven waarin ze de werkplekken en werkhoudingen van je medewerkers analyseren en hen tips of een demonstratie geven over het gebruik van dynamisch kantoormeubilair.
  • Installeer pauzesoftware. Deze software vertelt je wanneer het tijd is om te gaan staan, bewegen of terug te gaan zitten.
    Ben je wel te vinden voor hoogtechnologische oplossingen? Schaf dan bureaustoelen aan die een trilsignaal geven wanneer iemand te lang zit, of ga voor bureaus die met een kort signaal aangeven dat het tijd is om van positie te veranderen.
  • Verlaag de drempelvrees en zorg ervoor dat de investering echt de moeite waard is. Stimuleer je medewerkers om het aangekochte meubilair te gebruiken en geef zelf het voorbeeld.