Je medewerkers hebben een veel grotere kans om succesvol te stoppen met roken als ze de juiste hulp krijgen. In Vlaanderen geeft een tabakoloog die hulp. Dat is een zorgverlener (psycholoog, arts, verpleegkundige, diëtist …) die opgeleid is om mensen te ondersteunen die willen stoppen met roken. Een tabakoloog weet alles over verslaving, roken, stoppen met roken en medicatie die helpt om te stoppen. Op www.tabakologen.be vind je een tabakoloog in je buurt. Je kan je in groep, individueel of via de telefoon (Tabakstop) laten begeleiden.

Als werkgever kan je je medewerkers ondersteunen met concrete acties. Zo kan je een groepscursus ‘stoppen met roken’ aanbieden onder begeleiding van een tabakoloog. Met ons handige draaiboek zet je gemakkelijk een groepscursus op, en ontdek je hoe je je medewerkers aanmoedigt om gebruik te maken van dit aanbod.

Je kan ook individuele begeleiding door een tabakoloog aanbieden of je medewerkers de mogelijkheid geven om te bellen naar Tabakstop voor telefonische begeleiding.

De acties kan je ook aan cliënten of klanten aanbieden.