Er zijn verschillende effectieve manieren om te stoppen met roken. Dit kan zowel in groep als individueel. Op Tabakstop.be vind je meer informatie over de verschillende manieren om te stoppen met roken.

Volg een groepscursus met een tabakoloog

  • Laat je in groep begeleiden. Dan krijg je ook steun van andere stoppers. 
  • Een cursus in je buurt vinden

Hoeveel moet ik betalen? 

Je krijgt jaarlijks 12 uren rookstopbegeleiding aan onderstaand tarief

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of ben je jonger dan 21 jaar?
janee
Max € 0,5 per kwartierMax. € 1 per kwartier

Ga individueel bij een tabakoloog

Hoeveel moet ik betalen?

Je krijgt jaarlijks 4 uren rookstopbegeleiding aan onderstaand tarief

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming of ben je jonger dan 21 jaar?
janee
Max € 1 per kwartierMax. € 7,5 per kwartier

Bel naar Tabakstop

Tabakstop (0800 111 00) is de telefoonhulplijn. Je krijgt er gratis hulp van een tabakoloog.

Jonger dan 20?

Ook voor jou is stoppen met roken een goed. Hoe vroeger je stopt met roken, hoe groter de voordelen zijn. Daarom kan je naar een tabakoloog gaan voor maximum €1 per kwartier. En als je stopt in groep betaal je maximum €0.5 per kwartier. Meer weten hoe je kan stoppen met roken. Check het op SmartStop

Nog niet helemaal overtuigd?

“De tabakoloog heeft mij aan een lief geholpen”

“Ik vergeet het nooit, die afschuwelijke date een paar weken geleden.” Het is de 38-jarige Jo die aan het woord is. Tijdens een romantisch etentje zette zijn toenmalige date hem op zijn plaats. De dame in kwestie vond het niet kunnen dat Jo om het halfuur naar buiten ging voor een sigaret. “Ik was mij van geen kwaad bewust en onze afspraak liep uit op een fikse ruzie. Date mislukt!” Ik vertelde redelijk heftig mijn verhaal aan een maat. Die gaf mijn date gelijk. “Waarom vraag je geen hulp aan een tabakoloog”, zei hij. 

“Geen idee wat ik met zo’n rookstopcoach moest doen. Dus wierp ik op dat die bezoekjes veel geld kosten. Maar blijkbaar is zo’n bezoek vanaf nu goedkoper en betaal je nog maar een deel van de kosten zelf. Eerlijk? Ik was mijn eigen excuses beu gehoord.” Jo heeft intussen een afspraak met een tabakoloog gemaakt en gaat al een maand zonder sigaret door het leven. 

“Het is niet gemakkelijk, maar ik voel me best sterk.Vorige week had ik trouwens een nieuwe date. Geen gedoe met sigaretten zoeken en de dame in kwestie laten wachten. Het was een tof afspraakje, ik voelde me vrij. Volgende week zien we elkaar weer. Ik ben geen wetenschapper, maar volgens mij is zonder sigaret de kans groter dat je een lief vindt (lacht).”

Meer voordelen om te stoppen met roken vind je op Tabakstop.