10 tips voor een gezond WK

04.07.2018

Het elftal van Japan was geen hapklare sushi. Maar onze Duivels deden het en staan in de kwartfinale van het WK. Ook als supporter zijn we dus nog niet klaar. Onderuit gezakt in de zetel met een Braziliaans biertje? Waarom geen gezond alternatief?

Maak indruk met de culinaire driekleur 

Chips op tafel tijdens de match? Beetje saai. Verwen je medesupporters eens met wat leukere snacks. Wat dacht je van een cocktailprikker met zwarte olijven, gele paprika en kerstomaat? Het brengt je entourage meteen in de juiste sfeer. En zo verzin je vast nog wel andere gezonde driekleursnacks! 

Ga voor een gezellig muurtje 

Voetbal kijken, dat doet iedereen op zijn eigen manier. Je hoeft niet mee in de mensenmassa de match op een groot scherm te volgen, maar samen met vrienden, collega’s of familie naar de Duivels kijken versterkt het samenhorigheidsgevoel. Sociale contacten zijn zuurstof voor de mens. Wie weet leer je via het WK je stille buurman of schoonmoeder wel op een heel andere manier kennen! 

Vlot naar het supportersdorp 

Plannen om op verplaatsing de match te volgen? Vermijd dan volle parkings en ga te voet of met de fiets. Ook de fiets op de trein is een optie. Je hebt je beweging en vliegt nog even door de zwoele avondbries voor je massaal de longen uit je lijf schreeuwt in het supportersdorp.  

Vermijd blessuretijd 

Het is warm. En dat blijft nog een tijdje zo. Vermijd blessuretijd en drink voldoende water. Blijf je thuis, dan kan je ook altijd water met een smaakje presenteren. Een hippe kan op tafel met limoen, ananas of munt? Zelfgemaakte ijsthee doet het ook altijd goed. Wedden dat zelfs nonkel Rudy voor je duivelse drankjes valt? 

Ga volop voor de wave 

Een voetbalmatch is ideaal om regelmatig recht te staan. Veer extra op bij een doelpunt, gooi je volop in de wave, maak een dansje als de Duivels de tegenaanval inzettenStilzitten onderbreken was nog nooit zo makkelijk. 

Neem zelf een rustdag 

Na de matchen toch blijven plakken? Las dan een rustdag in. Lees: compenseer het minder gezond eten en drinken met een gezonde boost. Want we hebben nog even te gaan, namelijk tot de finale! 

Toon je balcontrole tijdens de middaglunch  

Voel je de spanning ’s middags al stijgen? Of kan de Braziliaanse ster Neymar van jou nog wat leren? Trek met je collega’s naar het park om onder de bomen een balletje te trappen. Of samen met je kleine sterspelers in de tuin wat oefenen? 

1 Maradona is genoeg 

 De match tegen Japan was er eentje met nagelbijten en hartkloppingen. Geen pauze voor jou zonder een sigaretje tegen de stress? Probeer het gewoon eens zonder en ga een blokje om. Roken en voetbal, het blijft er een beetje raar uitzien, zelfs voor MaradonaVoetbal zonder sigaretten kan. Deze week tekende Cercle Brugge nog in voor een rookvrij stadion 

Pimp het pronostiekje 

Voetbal enkel voor jonge snaken? Het tegendeel is waar. Werk je bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum? Hou dan ook daar de WK-hype volop aan de gang. Gezamenlijke pronostiek voor de match België-Brazilië? Man van de match kiezen? Speciaal Duivels-menu?  

Zet jezelf niet buitenspel 

Ga je totaal uit je dak? Heb je jezelf uitgeroepen tot trouwste supporter, maar het liep een beetje uit de hand? Geen paniek. Vandaag is een nieuwe dag die je volop gezond kan aanpakken. Focus op het positieve. Elke stap telt. En morgen, morgen zijn wij fitte burgers die de Duivels naar ongekende hoogten loodsen. Tous ensemble!