Wist jij dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan een betere levenskwaliteit, een verlaagd sterftecijfer en een afname van chronische ziektes, terwijl het tegelijkertijd de druk op de gezondheidszorg verlicht? Het zijn tal van voordelen die een gezonde levensstijl met zich meebrengt. Als zorg- en welzijnsprofessional kan je bijdragen tot het motiveren van personen naar een gezonde(re) levensstijl. Echter, ervaren veel professionals moeilijkheden bij het aansnijden van dit onderwerp tijdens gesprekken met cliënten.

Kracht final alg2

Informatie- en brainstormsessie

Om hierbij te helpen, nodigen we je uit voor de informatie – en brainstormsessie over het KRACH-T model. Ben je op zoek naar hoe je op een korte en toch motiverende manier het gesprek kan aangaan over leefstijlthema’s zoals voeding, beweging en roken? En hoe je hier positieve gedragsverandering kan stimuleren? KRACH-T ondersteunt je hierbij en geeft je handvaten hoe je zo een gesprek opbouwt. Kom meer te weten over KRACH-T op onze informatie- en brainstormsessie op 21/05. Naast een toelichting over het model, wordt ook nagedacht hoe jij het KRACH-T model kan toepassen en verankeren binnen je werking of organisatie.

Wat kan je verwachten van de sessie?

  • Een eerste kennismaking met het KRACH-T model (met de inhoud, toepassing en evidentie) en met de voordelen ervan bij de patiënt, de hulpverlener, de organisatie, de volksgezondheid en de maatschappij
  • Samen nadenken/brainstormen over wat jij nodig hebt om gezondheid op een gemakkelijke manier met je patiënten/cliënten te bespreken.
  • En een lekkere netwerklunch!

Praktische informatie:

  • Datum en tijdstip: dinsdag 21 mei om 9:30 – 12:30 met aansluitend een heerlijke lunch
  • Locatie: Muntpunt – zaal Mallemunt, Munt 6, 1000 BRUSSEL

Wil jij het resultaat van de brainstorm testen in de praktijk?

Wil je daarnaast het KRACH-T model implementeren in jouw organisatie? Neem deel aan het pilootproject ‘gebruik je KRACH-T'.

We zoeken hiervoor zes zorg-en welzijnsorganisaties: twee ziekenhuizen, twee huisartsen- of multidisciplinaire praktijken en twee welzijnsorganisaties (inloophuizen, CAW’s, lokale dienstencentra,...).

  • Deelname aan de info-en brainstormsessie is wenselijk maar niet verplicht.
  • We selecteren een diverse groep in termen van geografische spreiding en soort organisatie

Mensen kort aanspreken is een effectieve manier om mensen te laten stilstaan bij hun leefstijl en gedrag. Ook in 30 seconden. Het doel is om zorg- en hulpverleners binnen uw organisatie te ondersteunen met de nodige deskundigheidsbevordering, zodat zij effectief het gesprek rond leefstijl aangaan. Binnen elke pilootorganisatie zoeken we een ambassadeur. Deze zal extra ondersteuning ontvangen om draagvlak te creëren voor de implementatie van KRACH-T.

Tijdslijn project gebruik je KRACH T

En wat verwachten we van jou?

Het verloop van het traject en de bijhorende verwachtingen zijn te vinden op de tijdslijn.

We zullen samen met jullie het KRACH-T model implementeren in je organisatie. Wat geleerd wordt uit deze piloottrajecten - goede praktijken, materialen en aanpak - wordt daarna meegenomen in beleidsaanbevelingen en in een breed uitrolbare implementatie-aanpak rond KRACH-T. Samen creëren we de kans dat brede doelgroepen gemotiveerd kunnen worden tot een gezonde(re) levensstijl en dragen we zo bij om het risico op kanker in de Vlaamse bevolking te verlagen.

Vragen?
Contacteer justine.vanlierde@gezondleven.be

Dit project krijgt de financiële steun van Stichting Tegen Kanker.

Logo 1