Ondersteuning
Heb je als zorg- en welzijnsvoorziening nog extra ondersteuning nodig bij het opzetten van een preventief gezondheidsbeleid? Naast verschillende tools en projecten vind je op hier ook andere ondersteuningsmogelijkheden.
Partners
Ben je op zoek naar educatief materiaal, een vorming, of een andere vorm van ondersteuning? Neem dan zeker een kijkje op de website van de verschillende partnerorganisaties:
- Het Vlaams Instituut Gezond Leven biedt materialen aan rond de thema’s voeding, beweging, sedentair gedrag, tabak, geestelijke gezondheid en gezondheid & milieu (o.a. binnenmilieu), maar heeft daarnaast ook een themaoverschrijdende werking.
- De Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen (VAD) biedt materialen en vorming aan rond de thema’s alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen.
- Sensoa biedt materialen en vorming aan rond seksuele gezondheid.
- Andere gewaardeerde partnerorganisaties in Vlaanderen met wie Gezond Leven samenwerkt, zijn Centrum voor Kankeropsporing (CvKO), Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), Vlaams Instituut Mondgezondheid (Gezonde Mond), Domus Medica, enz.
- Klop voor extra ondersteuning zeker eens aan bij het Logo in jouw buurt. De Logo’s staan namelijk in voor de verspreiding van methodieken, projecten en materialen van de partnerorganisaties. Denk bv. aan Zilverwijzer en de interactieve tool Op gezondheid staat geen leeftijd.
- Je vindt ook een overzicht van alle Vlaamse preventiemethodieken voor de setting zorg en welzijn op www.preventiemethodieken.be.
Procesbegeleiding
Wil je als woonzorgcentrum werk maken van preventie rond mondgezondheid, valpreventie, psychofarmaca of ondervoeding? Dan kan je een beroep doen op een procesbegeleider. Die zal jouw voorziening op weg helpen naar een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid.
Wil je meer weten over het project procesbegeleiding en de inschrijvingsmogelijkheden? Neem hier een kijkje.
Vormingen, ook op maat
Wil je je werkgroep of team een duwtje in de rug geven met een vorming? Ga eens kijken op onze opleidingspagina (link).
Wil je als koepel, netwerk, regionaal overlegplatform of samenwerkingsverband graag een vorming op maat rond het opzetten van een preventief gezondheidsbeleid? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ook onze partnerorganisaties bieden vormingen aan die jou wellicht interesseren: