Heb je als woonzorgcentrum interesse in de begeleiding van een procesbegeleider om te werken aan een kwaliteitsvol preventief gezondheidsbeleid?

Kies 1 thema, lees de algemene en thema-specifieke voorwaarden voor dit thema grondig door en vul dan het aanvraagformulier in.

Momenteel hebben al meer dan 360 voorzieningen zich ingeschreven voor het project. Het is nog tot 31 december 2028 mogelijk voor woonzorgcentra om deel te nemen voor één van volgende thema's: mondzorg, ondervoeding, psychofarmaca of val- en fractuurpreventie.

Wat doet een procesbegeleider?

Een procesbegeleider neemt een neutrale positie in, biedt expertise over het thema en begeleidt ondertussen het woonzorgcentrum bij de diverse stappen in het ontwikkelen van een preventief gezondheidsbeleid. Verwacht geen directe oplossingen, maar wel ondersteuning bij het vormgeven van een op maat gemaakte aanpak. De begeleiding wordt afgestemd op de unieke behoeften en specifieke context van jullie woonzorgcentrum. Daarnaast reikt de procesbegeleider tijdens het hele proces waardevolle tips, tools en instrumenten aan.

Waarom zou jouw woonzorgcentrum deelnemen?

  • Het WZC krijgt gedurende minimum 2 jaar gratis ondersteuning van een procesbegeleider. Het traject neemt maximum 65 contacturen per WZC in beslag. Bijkomende contacturen kunnen op vraag, maar zijn volledig ten laste van het WZC;
  • Het is een investering die ten goede komt aan het welzijn en de gezondheid van de bewoners;
  • De kwaliteit van de hulpverlening vergroot en bewoners en personeel worden deskundiger over het thema;
  • Het WZC staat er niet alleen voor, er zijn voldoende contactmomenten met de procesbegeleider voorzien.

Bekijk de algemene en thema specifieke voorwaarden om te kunnen deelnemen aan het project.

Wat als je geen procesbegeleider wenst, maar toch een beleid wil implementeren in jouw woonzorgcentrum?

Wil je zelf al eens een kijkje nemen hoe je een kwaliteitsvol preventief gezondheidsbeleid kan implementeren in de voorziening? Bekijk hier de draaiboeken per thema: