Hoe zetten ondernemingen, scholen, lokale besturen en zorg- en welzijnsorganisaties… zich in voor de gezondheid van hun werknemers, leerlingen, inwoners, bezoekers, bewoners, …? Dat brengt de Preventiepeiling elke 3 jaar in kaart.
Met een gelukswandeling ontdekken deelnemers op een luchtige manier wat mentaal welbevinden juist is en hoe ze hun eigen geluksgevoel kunnen versterken.
Samen met de Vlaamse Logo’s, het Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Te Gek!?, richt het Vlaams Instituut Gezond Leven 10 dagen lang de schijnwerpers op geestelijke gezondheid.
Begeleid jij kwetsbare werklozen en jongeren in NEET richting werk? Hier vind je verschillende laagdrempelige en onderbouwde manieren om vanuit een krachtgericht perspectief aan de slag te gaan met veerkracht.
NokNok bestaat uit een website en lokale acties gericht naar jongeren (12-16 jaar) om de eigen veerkracht en het vermogen tot zelfzorg te verhogen.
Tijdens Expeditie Geluk duiken leerlingen uit het lager onderwijs met hun klas in een virtuele (ruimte)wereld. Samen gaan ze op zoek naar toffe, laagdrempelige en verbindende klasopdrachten die hun mentaal welbevinden, oftewel ‘geluk’, versterken. En dit 'in space'. Koop nu je ticket(s)!
Hoe kunnen we onze omgeving zo inrichten dat ze mensen aanzet om te stappen en te fietsen? Om te kiezen voor gezonde voeding, te sporten en te spelen? Hoe kan publieke ruimte bijdragen tot mentaal welbevinden? En hoe dringen we luchtvervuiling en geluidshinder van autoverkeer terug?
Het geheim van een ‘winning team’? Dat zit ’m in de veerkracht. En gelukkig kan je die trainen en sterker maken met de Team(Veer)Kracht-methodiek.
De Goed-Gevoel-Stoel wil via praatsessies in groep aan de geestelijke gezondheid van maatschappelijk kwetsbare mensen werken.
Zilverwijzer is een groepsmethodiek voor geestelijke gezondheidsbevordering bij Vlaamse 60-plussers, bestaande uit een aanbod van 6 praatsessies.
Zilverwijzer in Woonzorgcentra wil de geestelijke gezondheid van bewoners in woonzorgcentra bevorderen. Centraal staan de groepssessies.
Met de stadionactie ‘Blijf er niet mee zitten’ zetten voetbalclubs geestelijke gezondheid op een positieve manier in de kijker.