'Krachtboom!'

Verken je krachten en versterk je veerkracht! Op deze pagina bieden we handvatten, draaiboeken vol inspiratie en tools aan die je coachees of cliënten helpen om sterker in hun schoenen te staan. En dat op maat! Want elke begeleiding is anders.

Krachtboom!’ als routekaart

‘Krachtboom!’ is de routekaart die je helpt om in te zetten op veerkracht en mentaal welbevinden tijdens begeleidingen richting werk. Het bestaat uit laagdrempelige en onderbouwde manieren om aan de slag te gaan met mentaal welbevinden en veerkracht. En dit voor, tijdens of na de begeleiding kwetsbare werklozen en jongeren in NEET richting werk. Wie ‘Krachtboom!’ inzet, kan afhankelijk van de begeleidingsvorm (individueel of groep) en de beschikbare tijd (weinig tijd, iets meer tijd en veel tijd), een keuze maken uit de materialen. Je kan deze downloaden en zelf afdrukken.

Hoe gebruik je Krachtboom?

‘Krachtboom!’ is een aanbod voor kwetsbare werklozen en jongeren in NEET.

‘Krachtboom!’ is een aanbod op maat: het bestaat uit een overzicht van werkvormen, éénmalige ateliers en een traject van 4 ateliers. En dit zowel voor één-op-één- als groepsbegeleiding. Maak zelf de keuze hoe je ermee aan de slag gaat. De materialen zijn ter inspiratie, maar naargelang de doelgroep, begeleidingsvorm, beschikbare tijd, noden en verwachtingen kan je een eigen puzzel leggen.

Verspreiden? Zeg het voort!

Hoe gebruik jij ‘Krachtboom!’?

#Krachtboom!

Heb jij ‘Krachtboom!’ ingezet tijdens één van jouw begeleidingen en wil je daar graag over vertellen? Deel dan je ervaringen en post een leuke foto op sociale media met #Krachtboom! om anderen te inspireren. Je mag ons zeker ook taggen: @gezondlevenvzw.

Leuke voorbeelden en inspirerende praktijken zetten we zelf ook graag in de kijker! Breng ons op de hoogte en wie weet komt de Gezond Leven-reporter langs om jullie verhaal in beeld te brengen.

Communiceren over 'Krachtboom!'

Om ‘Krachtboom!’ te lanceren, hebben we jouw hulp nodig. En daar ondersteunen we je graag bij! We hebben enkele materialen ontwikkeld die je makkelijk kan downloaden en verspreiden onder je collega’s of leidinggevenden.

Wat zeggen deelnemers over ‘Krachtboom!’?

Deelnemers

“Wat een ontdekking! Ik heb meer hulpkanalen dan ik dacht!”

-Deelnemer individueel atelier

“Uit mezelf zou ik deze oefening niet maken, maar door deze uitnodiging wel. Ik vind het heel waardevol”

-Deelnemer groepstraject

“Ik vind dit een kans die ons gegeven wordt: we krijgen tools, structuur en tijd om over onszelf na te denken”

-Deelnemer groepstraject

“Het is echt leuk om te doen: het zelf tekenen, zelf schrijven en het dan mee naar huis mogen nemen is een fijn aandenken. Ik ga het aan mijn dochter tonen”

-Deelnemer individueel traject

Professionals

“Een waaier aan werkvormen waaruit je kan kiezen en inspiratie putten”

-Begeleider Groepstraject Ligo Lier

“Het geeft structuur om met veerkracht aan de slag te gaan en je kan er je eigen vertaling of invulling aan ophangen. Je hoeft ook niet alles uit te voeren, je neemt eruit wat past binnen de context”

-Begeleider groepstraject Ligo Mechelen

“’Krachtboom!’ maakt coaching minder zwaar, het bevat geen al te theoretische werkvormen en termen. In kleine stappen worden de levensaspecten en hulpbronnen in het leven van de coachee duidelijk.”

-Jobcoach SBS Skillbuilders

Inhoudelijke duiding nodig? Mail sandy.heylen@gezondleven.be.
Ondersteuning bij het gebruik van 'Krachtboom!'? Je plaatselijke logo helpt je op weg.