Geluksdriehoek.be
Je gelukkig voelen, wat is dat precies?
Je ontdekt het met de geluksdriehoek en op geluksdriehoek.be. Op deze website vind je inspiratie over hoe je zelf aan de slag kunt gaan, en dit met tips, oefeningen, filmpjes en verhalen van (bekende) Vlamingen.

Aan de slag

De inhoud van de geluksdriehoek wordt concreet gemaakt op geluksdriehoek.be. Je ontdekt er tal van oefeningen om je mentaal welbevinden te versterken. Let wel: wat voor de ene werkt, is misschien helemaal niets voor jou. Ga dus gerust grasduinen in het aanbod en zoek uit wat jou ligt.
Naast de oefeningen, verzamelden we ook een heleboel tools van andere organisaties die kunnen helpen om je mentaal welbevinden te versterken. Denk aan filmpjes, podcasts, artikels, testjes, …
Informatie over thema’s
We geven je informatie over belangrijke thema’s en levensmomenten: geen theorie en ellenlange teksten, maar wel heldere en beknopte info waar je iets aan hebt, zowel in geschreven tekst als in video’s met experten als Dirk De Wachter, Manu Keirse en Nicole Vliegen.
Handig: we somden de meest relevante oefeningen per thema/levensmoment op!
Getuigenissen
Perfect geluk bestaat niet. Soms ben je uit balans en dat is oké. Meer nog: je bent niet de enige die soms uit balans is. Om dat duidelijk te maken verzamelden we per thema/levensmoment getuigenissen van onbekende én bekende Vlamingen, zoals Walter Grootaers, Sarah Vandeursen en Joris Hessels.
Breng je geluk in kaart
Hoe is het gesteld met jouw geluk? De geluksmaat is een korte vragenlijst die je geluk in kaart brengt volgens de bouwblokken van de geluksdriehoek. Door deze test regelmatig in te vullen zie je (in je dashboard) je progressie doorheen de tijd.
Je eigen dashboard
Door je te registreren op het platform (geen must) krijg je toegang tot je persoonlijk dashboard. Hier kan je o.a. je favoriete oefeningen terugvinden, de resultaten van de geluksmaat raadplegen en een kort online dagboek bijhouden.
Voor professionals
Hulpverleners, psychologen, leerlingenbegeleiders, zorgcoaches, … Iedereen die als professional in gesprek gaat met (jong)volwassenen over mentale gezondheid en op zoek is naar bijkomende tools om de gesprekken aan te vullen, kan terecht op geluksdriehoek.be.
Geluksdriehoek.be kan een mooie meerwaarde betekenen als aanvulling op face-to-face begeleidingen. Hiermee kan je cliënten immers ook buiten de begeleiding toegankelijke, onderbouwde informatie (psycho-educatie) aanbieden. Met de oefeningen kan je hen zowel voor, tijdens, als na de begeleiding vaardigheden laten inoefenen of laten reflecteren over bepaalde thema’s.
De handleiding blended werken loodst je doorheen het hoe en wat.

E-learning
In deze e-learning duik je in de website geluksdriehoek.be. Je leert alle onderdelen van het platform kennen, waardoor je blindelings je weg kan vinden naar de inhouden en oefeningen die voor jou interessant en helpend kunnen zijn.