Er beweegt wat tijdens de Week van de Zorg

11.03.2019

Vandaag staat bewegen centraal in de Week van de Zorg. En terecht! Want bewegen is zeer goed voor je. Zowel fysiek als mentaal. Onderzoek toont ons zwart op wit dat eender welke intensiteit van bewegen bij alle leeftijden en zowel bij mannen als vrouwen zelfs depressie kan voorkomen. Heel straf!

Bewegen, bewegen, bewegen!

Redenen genoeg voor zorg- en welzijnsorganisaties om hier – zeker tijdens de Week van de Zorg – eens extra aandacht aan te besteden. Want als zorginstelling of welzijnsorganisatie kan je heel wat doen om je personeel en je patiënten of cliënten te helpen om meer te bewegen. En zo dus hun fysieke en mentale gezondheid een boost te geven. Dat juichen wij bij Gezond Leven heel hard toe!

Concrete duwtjes in de rug

Wij ondersteunen zorg- en welzijnsorganisaties om een beweegbeleid op te zetten. Met specifieke materialen, tools en tips. Hiermee kunnen de organisaties via verschillende strategieën hun bewoners, cliënten, gasten, patiënten en werknemers stimuleren om meer te bewegen.   

Zo kunnen ze bijvoorbeeld leuk en aangepast sport- en spelmateriaal voorzien dat bewoners of kinderen en jongeren in de organisatie uitdaagt om te bewegen. Of als wekelijkse activiteit een wandeling organiseren met ouderen. Een 10.000 stappen clash met de personeelsleden is ook altijd plezier verzekerd, zeker voor de competitiebeesten in het team. En tijdens het reclameblok in je favoriete televisieprogramma even rechtstaan voor een bewegingstussendoortje leidt vaak tot hilariteit én een betere gezondheid.

Voor iedereen

Jeugdhulporganisaties die aan de slag willen met een beweegbeleid, kunnen rekenen op Gezonde Gasten voor meer tekst, uitleg en praktische tools.

Woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnsmedewerkers en iedereen die in contact komt met 65-plussers kunnen allerlei activiteiten rond valangst organiseren in de week van de valpreventie. Woonzorgcentra kunnen zich eveneens inschrijven voor het project procesbegeleiding.

Voor de werknemers in zorg- en welzijnsorganisaties kan je inspiratie en kennis opdoen op Gezond Werken.