Nathalie Broos (40) zat in een mindere periode en wou meer bewegen. Maar naar een sportclub gaan of de fitness, dat zag ze niet meteen zitten. Haar huisarts had het perfecte alternatief: een Bewegen Op Verwijzing-coach. En dat bleek voor Nathalie het duwtje in de rug dat ze nodig had. En niet alleen haar conditie is erop vooruitgegaan.

“Ik zat niet zo lekker in mijn vel. En mijn conditie kon ook wel beter. Toen ik daarmee aanklopte bij mijn huisarts, verwees die me meteen door naar Kristel, mijn Bewegen Op Verwijzing-coach. Samen met haar heb ik een beweegplan opgemaakt dat perfect past bij mijn leven. We zijn nu een paar maanden later en ik moet toegeven: ik ben mijn huisarts daar oprecht dankbaar voor.” 

Beeld Nathalie

"Ik ben mijn huisarts oprecht dankbaar!"

Nathalie Broos (40)

Gezellig samen

Voor haar beweegplan ging Nathalie samen met Kristel op zoek naar dingen die ze in haar eentje kon doen, op momenten die haar het beste pasten. “En dan kom je al snel bij wandelen en fietsen terecht. Dat kan je doen wanneer je zelf wilt. Met twee kinderen in huis is dat ook het makkelijkst te combineren. Zij gaan trouwens gewoon gezellig mee wandelen. We vinden het eigenlijk wel fijn, om samen meer te bewegen.” Om wat tot rust te komen raadde Kristel Nathalie yoga aan. “Maar ik ken helemaal niks van yoga. Dus ging Kristel op zoek naar video’s op YouTube, zodat ik op mijn eigen tempo en met een correcte uitleg thuis yoga kan doen.” 

Meer dan een motivator

Het is soms moeilijk om je bewegingspatroon op je eentje te veranderen. Maar eens je bezig bent, wordt het wel makkelijker om vol te houden. Het helpt natuurlijk wel als er iemand is die je opvolgt. “Ook al verplicht Kristel me tot niks, ik wil toch altijd met een ‘goed rapport’ terugkeren. Als we bijvoorbeeld hebben afgesproken dat ik elke dag 6.000 stappen zou zetten, dan ga ik daar ook echt voor. Ik wil dan kunnen zeggen: ‘Kristel, ’t is gelukt hé!’. Wanneer ik ’s avonds zie dat ik mijn doel nog niet gehaald heb, verplicht ik mezelf om nog enkele rondjes rond de vijver te gaan wandelen. Het doel is om dit ook na de begeleiding vol te houden.” 

Luisterend oor

Bewegen doet wonderen voor de conditie van Nathalie. Maar ook haar mentale gezondheid is erop vooruitgegaan. “Kristel is niet zomaar mijn ‘beweegcoach’. Ze luistert ook echt naar mij. Wanneer ze merkt dat er iets moeilijk gaat, probeert ze hier altijd een oplossing voor te vinden, zodat ik mij kan blijven focussen op het bewegen. Uiteindelijk zorgt die beweging ervoor dat ik me ook in mijn hoofd fitter voel.”

Betaalbaar, leuk alternatief

Een groot voordeel van Bewegen Op Verwijzing is voor Nathalie zeker de lage kostprijs. “De kostprijs mag je echt niet tegenhouden om eraan te beginnen. De overheid betaalt het grootste deel, dus neemt het geen grote hap uit je budget. Er is ook echt al resultaat! Ik heb nu een andere ingesteldheid. Ik zal veel vaker de auto laten staan en de fiets nemen of te voet gaan. Ik voel me echt beter.”