Beter in je vel met Bewegen Op Verwijzing

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.

Hoe begin je eraan? Vraag je zorgverlener om een verwijsbrief en neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw regio. Dat is de allereerste stap. De coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op. Eentje dat 100 % past in jouw dagelijkse leven. Meer bewegen is makkelijker dan je denkt. Zo kan je fietsen naar je werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk!

Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

(Download dit filmpje)

Verwijsbrief op zak? Neem dan contact op met een coach in je buurt. Jij kiest:

  • Bel je coach voor een afspraak.
  • Sms ‘bewegen’ naar je coach. Dan neemt hij of zij zo snel mogelijk contact met jou op.

Wat onze ambassadeurs zeggen

“Tijdens het sporten laat ik alle zorgen achter me." - Ingrid Van Dyck

Ben je ontevreden over Bewegen Op Verwijzing?

Onze Bewegen Op Verwijzing-coaches zijn speciaal opgeleid om samen met jou een beweegplan op maat op te stellen. Maar ging er desondanks toch iets fout en ben je niet tevreden over de werking of de dienstverlening van Bewegen Op Verwijzing? Probeer dan eerst je klacht met je coach te bespreken. Raken jullie er samen toch niet uit? Dan kan je dit aan het Vlaams Instituut Gezond Leven laten weten.