Beter in je vel met Bewegen Op Verwijzing

Tijdelijk geen verwijsbrief nodig!

Wil je persoonlijk gemotiveerd worden om meer te bewegen? Dat kan nu zonder doorverwijzing van je arts! Want om huisartsen te ontlasten en  jou toch te helpen om meer te bewegen tijdens de coronacrisis, heb je tijdelijk geen verwijsbrief van je huisarts nodig om met Bewegen Op Verwijzing te starten. 

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat. 

Hoe begin je eraan? Vraag je huisarts om een verwijsbrief en neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw regio. Dat is de allereerste stap. De coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op. Eentje dat 100 % past in jouw dagelijkse leven. Meer bewegen is makkelijker dan je denkt. Zo kan je fietsen naar je werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk!

Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

(Download dit filmpje)

Verwijsbrief van je huisarts op zak? Neem dan contact op met een coach in je buurt. Jij kiest:

  • Bel je coach voor een afspraak. 
  • Sms ‘bewegen’ naar je coach. Dan neemt hij of zij zo snel mogelijk contact met jou op. 

“Tijdens het sporten laat ik alle zorgen achter me." - Ingrid Van Dyck