Wie kent Bewegen Op Verwijzing nu beter dan zij die er al gebruik van hebben gemaakt? Laat je inspireren door hun verhalen.

“De auto nemen is een guilty pleasure geworden”

“Ik ben niet extreem veel méér gaan bewegen met de Bewegen Op Verwijzing-coaching, omdat ik sowieso al wel wat bewoog op een dag. Maar Ik sta er nu wel vaker bij stil dat je toch nog meer met de fiets of te voet kan doen. Ook gewoon tussendoor, zo moet ik me na drukke werkdagen niet extra oppeppen om naar buiten te gaan. Ik nam al langer mijn auto niet meer voor alle verplaatsingen. Maar vandaag laat ik de auto nog vaker staan en zie ik verplaatsingen als kansen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. In de koudere maanden is het soms wel een guilty pleasure om de auto te nemen. En daarna voel ik me schuldig omdat ik me ‘liet gaan’. Zo zie je maar dat de switch naar nog meer beweging in mijn hoofd is gemaakt.” (deelneemster K., 52 jaar)

"Er ontstond een mooie wisselwerking tussen ons twee."

“Ik wist niet goed wat te verwachten van Bewegen Op Verwijzing. En eerlijk: na mijn eerste afspraak zat ik precies nog wat op mijn honger. Maar ik besefte snel dat Esthers begeleiding wél werkte. Esther en ik deden beiden onze inbreng en NIETS MOEST. Ik ging zoeken naar wat voor mij werkt, naar manieren om meer te bewegen in functie van mijn interesses. Zonder elke dag vol te plannen. We kwamen tot een beweegschema op mijn maat en da’s goed. Zo kon ik regelmaat opbouwen. Het fijnste aan de begeleiding? Dat waren de positieve vibes van Esther, haar fijne berichtjes. Zij bleef me stimuleren, ook in mijn mindere momenten. Ze stuurde tips, deed me anders denken en gaf me extra kleine uitdagingen. Er zijn dagen of weken dat ik niet genoeg beweeg. Dat weet ik. En dat aanvaard ik nu ook. Ik heb geleerd om het niet meer negatief te bekijken. Zoals Esther het zegt: élke beweging is er eentje. Ik wandel graag en loop nu zonder problemen de trap op. Ik ga de deur niet meer uit zonder stappenteller. En er zijn dagen waarop ik weinig stappen scoor. Dat hoort erbij. Ik heb leren toegeven dat het niet elke dag goed kan gaan. Maar ik kijk altijd uit naar een betere dag." (Anoniem)