Voor artsen: Stel een verwijsbrief op
Bewegen Op Verwijzing helpt inactieve mensen op weg naar een beweeglijker leven. Het is een persoonlijk coachingtraject dat zich kenmerkt door een professionele en motiverende coach, een beweegplan op maat en nauwe opvolging. Als arts kan je bepaalde patiënten doorverwijzen voor dit beweegtraject. Welke patiënten precies? Eenvoudig: iedereen die de aanbevelingen van beweging en lang stilzitten niet haalt.
Een patiënt doorverwijzen voor meer beweging?
Dat kan eenvoudig én heel snel. Maak hier een online verwijsbrief aan met contactgegevens van Bewegen Op Verwijzing-coaches in de buurt. En je patiënt kan verder!
Bij welke aandoening schrijf je veilig beweging voor?
Patiënten met een aandoening of chronische ziekte doen er goed aan te bewegen. Maar de beweegaanbevelingen verschillen naargelang de ziektediagnose.
Bewegen is een medicijn. Goedkoop en zonder nevenwerkingen.
Je patiënten in beweging brengen en hen beweging ‘voorschrijven’ kan bijzonder nuttig zijn. Het werkt preventief en kan in veel gevallen genezend werken. Prof. Dr. Patrik Vankrunkelsven maakt dit zo concreet mogelijk samen met zijn patiënten en probeert hen op te volgen. Benieuwd hoe hij een motiverende Bewegen Op Verwijzing-coach inschakelt? Je ontdekt het in de video!
Wil je jouw patiënten meer doen bewegen, maar geen idee hoe of wanneer je dat zou doen? Een Bewegen Op Verwijzing-coach doet het in jouw plaats. Ken je het project nog niet? Dit korte videootje vat het mooi samen.
Jij blijft betrokken
Als huisarts blijf je op de hoogte van het traject dat jouw patiënt doorloopt. Want: de Bewegen Op Verwijzing-coach koppelt altijd naar jou terug. Als de doorverwijzende arts een andere dan de huisarts is, zal hij of zij ook in de mate van het mogelijke verslagen mogen verwachten. De coach zal minstens op volgende momenten een verslag versturen:
- Na het intakegesprek. Op die manier ben je op de hoogte vanaf de start.
- Bij een eventuele drop-out. Het kan – om verschillende redenen – gebeuren dat een patiënt afhaakt. Wie weet kan je hem of haar bij een volgend consult motiveren om toch verder te gaan met het traject. De patiënt blijft altijd welkom.
- Na een outtakegesprek. Het is de bedoeling dat de patiënt na enige tijd zonder coach verder gaat én in beweging blijft. Als arts ben je op de hoogte van die vooruitgang. Tip: vraag nog af en toe hoe het staat met de beweging. Vaak is een gemeend complimentje een echte opsteker voor de patiënt. Soms zet je jouw patiënt hierdoor ook opnieuw (of wat meer) op het goede spoor.