Hoe zetten ondernemingen, scholen, lokale besturen en zorg- en welzijnsorganisaties… zich in voor de gezondheid van hun werknemers, leerlingen, inwoners, bezoekers, bewoners, …? Dat brengt de Preventiepeiling elke 3 jaar in kaart.
Dankzij 'Bewegen Op Verwijzing' kunnen huisartsen patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Doel van het project? De 'zittende' Vlaming aan het bewegen krijgen.
Met een gelukswandeling ontdekken deelnemers op een luchtige manier wat mentaal welbevinden juist is en hoe ze hun eigen geluksgevoel kunnen versterken.
De Vlaamse overheid wil procesbegeleiders ter beschikking stellen om voorzieningen te helpen bij het opstarten of versterken van een duurzaam preventiebeleid voor de cliënten in de voorzieningen.
Werk jij in een sociale voedselvoorziening en wil jij je klanten helpen om gezonder te eten? Hier vind je tips & tricks en hulpmiddelen om je bij te staan.
Roken voor, tijdens en na de zwangerschap houdt risico’s in. Wil je rookstop bespreken met rokende mama’s en papa’s (in spe)? Rookvrije Start helpt je op weg!
“Zo lang mogelijk gezond thuis blijven wonen.” Uit een co-creatief traject dat het Vlaams Instituut Gezond Leven aflegde samen met ouderen en het werkveld, bleek dit de droom te zijn van heel wat ouderen.”
Organiseer zelf een groepscursus ‘stoppen met roken’ begeleid door een tabakoloog. En help zo mensen om te stoppen met roken.
Kleurrijk Gezond wil mensen met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier motiveren om gezond te eten en voldoende te bewegen. Met aandacht voor hun culturele achtergrond.
Zo lang mogelijk gezond thuis blijven wonen. Het is de droom van heel wat ouderen. Dat bleek uit een co-creatief traject "Gezond Ouder Worden" dat het Vlaams Instituut Gezond Leven aflegde met ouderen en het werkveld. Samen gingen we op zoek naar uitdagingen en oplossingen om die droom waar te maken.
Wist je dat de lucht in je huis ook vervuild kan zijn? Zelfs erger vervuild dan de buitenlucht? Gelukkig kan je er iets aan doen. Wat? Hoe? Waarmee? Wij geven tips.
Gezonde voeding aanbieden is één ding, ervoor zorgen dat werknemers of studenten er ook voor kiezen, vraagt soms extra inspanningen. Met deze nudging- en communicatiematerialen maak je het gezonde aanbod in jouw organisatie aantrekkelijker en geef je zo de mensen in je organisatie een duwtje in de goede richting!