Organiseer als onderneming zelf een groepssessie ‘Bewegen Op Verwijzing’ en help zo je werknemers meer te bewegen.

Hoe zo’n groepssessie werkt? Onder begeleiding van een Bewegen Op Verwijzing-coach, worden werknemers in groep gemotiveerd om meer te bewegen. In groep vinden mensen steun. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, er kan veel gedeeld en gelachen worden. Een sessie duurt ongeveer 1.30 u.

Op voorhand kan je als onderneming infosessies organiseren om werknemers warm te maken. Dat verhoogt het aantal deelnemers aan de groepssessies.

Let wel, de coach organiseert géén gezamenlijke beweegsessies, de focus ligt echt op groepsgesprek.

Organiseer een infosessie

Organiseer voor de start van de groepssessies een infosessie met een Bewegen Op Verwijzing-coach. Zo motiveer je mensen om deel te nemen.

Tijdens een infosessie geeft de Bewegen Op Verwijzing-coach uitleg over beweging, de effecten en het verloop van de groepssessie. De aanwezigen maken kennis met de Bewegen Op Verwijzing-coach en kunnen nadien hun arts aanspreken voor de groepssessies. Het kan de drempel verlagen om de stap te zetten naar meer beweging.

Het bedrijf biedt deze infosessie best vrijblijvend en gratis aan tijdens de werkuren, bijvoorbeeld tijdens de middag op kantoor. Aansluitend op de werkuren is natuurlijk ook een mogelijkheid om werknemers bij elkaar te krijgen.

Aangezien het noodzakelijk is dat werknemers door een (arbeids)arts doorverwezen worden naar de Bewegen Op Verwijzing-coach, kan het nuttig zijn om na afloop van de infosessie werknemers onmiddellijk de mogelijkheid te geven om een afspraak met de arbeidsarts vast te leggen. Er kan bijvoorbeeld een vast moment zijn waarop de arbeidsarts beschikbaar is voor gesprekken in het kader van Bewegen Op Verwijzing, al dan niet gekoppeld aan een andere consultatie.

Wat is de prijs van de infosessie vooraf?

De prijs voor een infosessie wordt samen met de Bewegen Op Verwijzing-coach afgesproken.

Promotie maken

Maak werknemers warm om met Bewegen Op Verwijzing te starten. Hoe doe je dat, promotie maken voor de groepssessies in je bedrijf?

Voor je met de sessies start kan je een infosessie organiseren. Dat is al een belangrijke vorm van promotie. Tijdens deze sessie kunnen potentiële deelnemers ook al de Bewegen Op Verwijzing-coach ontmoeten.

Daarnaast zijn er verschillende promotiematerialen beschikbaar die je kan gebruiken:

  • Folders
  • Affiches
  • Promofilmpjes
  • Banner

Denk ook aan een kort artikel over het belang van bewegen of de resultaten die je kan verwachten.

Verspreid de promotie via bestaande kanalen, zoals een nieuwbrief, intranet, maar denk ook aan niet voor de hand liggende kanalen.

Breng zeker de interne preventiedienst, communicatiedienst en HR-dienst op de hoogte en kijk samen hoe jullie promo kunnen maken voor de groepssessies.