De Vlaming kiest nog vaak voor de auto in plaats van de fiets. Sensibilisering is nodig om de modal shift van auto naar duurzame verplaatsingen te realiseren. De 10.000-stappencampagne helpt je alvast om mensen in beweging te krijgen!
“Zo lang mogelijk gezond thuis blijven wonen.” Uit een co-creatief traject dat het Vlaams Instituut Gezond Leven aflegde samen met ouderen en het werkveld, bleek dit de droom te zijn van heel wat ouderen.”
Scoren doe je in een stadion zonder rook! Draag zorg voor je supporters en ontvang ze in een rookvrij stadion.
Heeft jouw organisatie een innovatief projectidee om de gezondheid van telewerkers te verbeteren? Borrelt een originele oplossing spontaan op? Dien een projectaanvraag in, en maak kans op volledige financiële ondersteuning van jouw project!
Organiseer zelf een groepscursus ‘stoppen met roken’ begeleid door een tabakoloog. En help zo mensen om te stoppen met roken.
Kleurrijk Gezond wil mensen met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier motiveren om gezond te eten en voldoende te bewegen. Met aandacht voor hun culturele achtergrond.
Heb je een zittende job? Bij Start to stand kom je te weten hoeveel en wanneer je precies zit. Je ontvangt gratis persoonlijk advies over hoe je meer kan opstaan en bewegen. Dat zie je vast zitten!
INHERIT is een vierjarig onderzoeksproject dat doeltreffende beleidsmaatregelen, praktijken en innovaties rond gezond leven, bewegen en consumeren identificeert en stimuleert.
NokNok bestaat uit een website en lokale acties gericht naar jongeren (12-16 jaar) om de eigen veerkracht en het vermogen tot zelfzorg te verhogen.
Dip? Dobbel. Doe! is een leuke spelvorm dat leerlingen aanzet om meer te bewegen in de klas. Wie durft nu nog zeggen dat lessen saai zijn?
Tijdens Expeditie Geluk duiken leerlingen uit het lager onderwijs met hun klas in een virtuele (ruimte)wereld. In die wereld geven bekende personen klasopdrachten die de sociaal-emotionele vaardigheden trainen.
De Proefkampioen is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te bevorderen.