Met dit project voorzie je voor je leerlingen (SO en BuSO) een gezonde apero tussen de lessen door. Lees: gezellig keuvelen aan de schoolbar met een appel in de hand. Win-win voor fysieke én mentale gezondheid! Benieuwd?
Samen met de Vlaamse Logo’s, het Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Te Gek!?, richt het Vlaams Instituut Gezond Leven 10 dagen lang de schijnwerpers op geestelijke gezondheid.
Droom jij van een generatie die radicaal neen zegt tegen roken? Ga op school aan de slag met Bullshit Free Generation en bouw mee aan een gezonde toekomst.
Fruit of groentjes tussendoor, buiten spelen in plaats van tv-kijken, te voet of met de fiets op stap … Hoe krijg je kinderen zover? Met het gloednieuwe familiespel ‘Lekkerbekjes’ wordt het … jaja … kinderspel.
Begeleid jij kwetsbare werklozen en jongeren in NEET richting werk? Hier vind je verschillende laagdrempelige en onderbouwde manieren om vanuit een krachtgericht perspectief aan de slag te gaan met veerkracht.
Werk jij in een sociale voedselvoorziening en wil jij je klanten helpen om gezonder te eten? Hier vind je tips & tricks en hulpmiddelen om je bij te staan.
Roken voor, tijdens en na de zwangerschap houdt risico’s in. Wil je rookstop bespreken met rokende mama’s en papa’s (in spe)? Rookvrije Start helpt je op weg!
Overgewicht en obesitas zijn belangrijke risicofactoren voor de ontwikkeling van kanker. Dit project wil de obesogene omgeving voorkomen of aanpakken, en wordt gefinancierd door Kom op tegen Kanker.
Steeds meer kinderen en jongeren lijken met een lege brooddoos naar school te komen. Maar wat zit er nu precies in die brooddozen? En wat wordt er gedaan om te zorgen dat élk kind op school een volwaardige lunch krijgt? Op die vragen willen Gezond Leven en Universiteit Gent een antwoord bieden.
Dit project trakteert leerlingen (BaO en BuSO) wekelijks op een stuk fruit, hapklare groente of glas melk. Dankzij Europese en Vlaamse subsidies kunnen scholen gedurende 10 of 20 weken genieten van een financiële ondersteuning.
Iedereen heeft recht op een gezonde werkplek. Daarom mag je sinds 2006 op het werk niet meer roken. Dankzij dat rookverbod kunnen mensen hun werk doen zonder tabakslucht in te ademen. Maar wat met de mensen die bij rokers thuis werken?
De Vlaming kiest nog vaak voor de auto in plaats van de fiets. Sensibilisering is nodig om de modal shift van auto naar duurzame verplaatsingen te realiseren. De 10.000-stappencampagne helpt je alvast om mensen in beweging te krijgen!