De Vlaamse overheid wil procesbegeleiders ter beschikking stellen om voorzieningen te helpen bij het opstarten of versterken van een duurzaam preventiebeleid voor de cliënten in de voorzieningen.
Doe mee aan Snack & Chill, en ga stap voor stap naar een gezellige en gezonde snackbar op school.
Fruit of groentjes tussendoor, buiten spelen in plaats van tv-kijken, te voet of met de fiets op stap … Hoe krijg je kinderen zover? Met het gloednieuwe familiespel ‘Lekkerbekjes’ wordt het … jaja … kinderspel.
Werk jij in een sociale voedselvoorziening en wil jij je klanten helpen om gezonder te eten? Hier vind je tips & tricks en hulpmiddelen om je bij te staan.
Oog voor Lekkers is het Vlaamse project rond groenten, fruit en/of melk op school. Samen met de mascottes slurp en slice gaan leerlingen op ontdekking.
Kleurrijk Gezond wil mensen met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier motiveren om gezond te eten en voldoende te bewegen. Met aandacht voor hun culturele achtergrond.
INHERIT is een vierjarig onderzoeksproject dat doeltreffende beleidsmaatregelen, praktijken en innovaties rond gezond leven, bewegen en consumeren identificeert en stimuleert.
De Gezonde Gasten methodiek ondersteunt organisaties in de jeugdhulp om een gezonde omgeving te zijn voor de jongeren die er verblijven.
Dip? Dobbel. Doe! is een leuke spelvorm dat leerlingen aanzet om meer te bewegen in de klas. Wie durft nu nog zeggen dat lessen saai zijn?
De Proefkampioen is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te bevorderen.
Hoe kunnen we onze omgeving zo inrichten dat ze mensen aanzet om te stappen en te fietsen? Om te kiezen voor gezonde voeding, te sporten en te spelen? Hoe kan publieke ruimte bijdragen tot mentaal welbevinden? En hoe dringen we luchtvervuiling en geluidshinder van autoverkeer terug?
In woonzorgcentra is 13% van de Belgische ouderen ondervoed. De helft van de bewoners loopt een risico op ondervoeding. (NutriAction 2013) Het draaiboek preventie ondervoeding voor woonzorgcentra wil de gezondheid van jouw bewoners bevorderen. Goed gevoede ouderen hebben minder risico op de fysieke en psychologische gevolgen van ondervoeding die kunnen leiden tot een sneller verlies van autonomie en mobiliteit.