Wat is Gezond Werken?

Gezond Werken stimuleert ondernemingen om een werkomgeving te creëren die de gezondheid, veiligheid en het welzijn van alle medewerkers beschermt én bevordert.

Dat klinkt allemaal wel mooi, maar hoe bereik je zo’n werkomgeving? Met Gezond Werken doorloop je een zevenstappenplan waarbij je een aantal instrumenten gebruikt en een reeks succesfactoren in kaart brengt, om uiteindelijk tot een preventief gezondheidsbeleid te komen. Die werkwijze noemen we de kadermethodiek Gezond Werken.

Gezond Werken past de kadermethodiek met bijhorende instrumenten toe op de volgende thema’s: voeding, beweging en lang stilzitten, roken, mentaal welbevinden en alcohol & drugs.

Ga op verkenning op deze website en ontdek welke acties je kunt ondernemen om de gezondheid van de medewerkers te verbeteren. Voor de telewerkers werd een gids ontwikkeld die concrete tips geeft tot het uitwerken van een gezondheidsbeleid op maat van de telewerkers.

Voor wie?

De website Gezond Werken richt zich op alle mogelijke stakeholders van het gezondheidsbeleid in een onderneming. Denk maar aan leidinggevenden, het management, HR-professionals, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, bedrijfsverpleegkundigen, vakbondsafgevaardigden en werknemers.

Wat jouw functie in de organisatie ook is, je kunt altijd het initiatief nemen om een preventief gezondheidsbeleid uit te bouwen. En door met z’n allen samen te werken, bereik je nog een pak meer!

Blijf je graag op de hoogte? Word lid van de LinkedIn-groep en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Gezondheidsbeleid op het werk: de cijfers

In samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) peilde het Vlaams Instituut Gezond Leven in 2015 naar het gezondheidsbeleid van bedrijven. 571 Vlaamse bedrijven vulden een uitgebreide vragenlijst in – de zogenaamde ‘indicatorenbevraging’. De peiling wordt elke drie jaar herhaald.

De resultaten uit 2015 in een notendop

In het algemeen scoorden bedrijven niet goed op het vlak van gezondheid. Vooral de kleinere bedrijven presteerden ondermaats. In vergelijking met 2012 laat het gezondheidsbeleid dus nog steeds te wensen over. Voor hun beleid rond gezonde voeding gaan de bedrijven er wel een stuk op vooruit. Helaas nemen bedrijven nog minder initiatief dan in 2012 om hun werknemers te motiveren om voldoende te bewegen. Van alle gezondheidsthema’s hebben ze het meeste aandacht voor alcohol en drugs.