Gezond Werken

We moeten allemaal langer werken. Een goede gezondheid is hierbij essentieel, want medewerkers zijn de ruggengraat van een onderneming. Maar hoe kunnen gezondheid en werk elkaar nu precies versterken? En hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? Of concreter: hoe bouw je een sterk gezondheidsbeleid uit? Deze website biedt je de nodige inspiratie en antwoorden.

Beleid maken

Af en toe een losse activiteit organiseren is mooi, maar heeft niet veel effect op de lange termijn. Er is meer nodig: een samenhangende en gestructureerde aanpak. Je moet stap voor stap een omgeving creëren die een gezonde leefstijl onder werknemers toelaat en stimuleert. Alleen zo rol je een succesvol preventief gezondheidsbeleid uit. Lees meer over een gezondheidsbeleid op het werk

Matrix 2

De gezondheidsmatrix

De gezondheidsmatrix is een handige houvast: ze helpt je om een goede mix van gezondheidsacties te kiezen. Als je daarin slaagt, heb je meer kans om ook op de lange termijn resultaat te boeken.

Stappenplan 2

Het stappenplan

Het zevenstappenplan helpt je om een kwalitatief beleid uit te bouwen. Het is een leidraad om de verschillende fases te doorlopen, van draagvlak creëren tot evalueren.

In de kijker

Symposium: hoe Gezond Werken vanzelfsprekend maken? 

Op donderdag 18 oktober 2018 ontvangen wij je graag op het Gezond Leven symposium dat dit jaar plaatsvindt in Lamot in Mechelen. Tijdens het symposium speelt Gezond Werken een centrale rol. We zullen het hebben over hoe we gezond werken vanzelfsprekend kunnen maken in tijden van krapte op de arbeidsmarkt en langer werken. Maar ook over hoe Gezond Werken juist kan bijdragen aan die uitdagingen.  

Lees meer

Ondersteuning

Een gezondheidsbeleid uitrollen lijkt een hoop werk – en dat is het ook! – maar je staat er als onderneming gelukkig niet alleen voor. Je kunt namelijk beroep doen op speciaal hiervoor opgeleiden bedrijfscoaches. Daarenboven betaalt de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs hiervoor terug.

Je vindt ook een overzicht van alle Vlaamse preventiemethodieken voor de setting werk op www.preventiemethodieken.be

Nieuws