De eerste stap: een beweegplan op maat maken. Dat doet je coach samen met jou, op maat van je leven, noden en interesses. Het meer bewegen doe je uiteindelijk zelf, maar je coach motiveert en stimuleert je!

Bov Hoe 3

Kennismaking: persoonlijk beweegplan

Vertel aan je coach hoe je week eruitziet, en welke activiteiten en sporten je leuk vindt. Samen maken jullie een beweegplan op. Lees meer over hoe dat beweegplan er precies uitziet.

“Samen met de deelnemer kijk ik welke activiteiten bij hem of haar passen. Samen stellen we een beweegplan op. Niet iedereen is hetzelfde, een beweegplan is dus heel persoonlijk. Trek je liever je plan alleen of heb je het meer voor groepsactiviteiten? Hoe passen de bewegingsmomenten in je agenda?” - Coach Kristof

Bov Hoe 5

Meer bewegen de hele dag door

Nu je je beweegplan op zak hebt, is het tijd voor actie. Neem de trap in plaats van de lift, de fiets in plaats van de auto. Wandel elke avond een blokje rond, wied onkruid in je tuin of stap de sportclub binnen. Jij kiest!

Bov Hoe 4

Tips van je coach

Tijd voor een stand van zaken! Je gaat opnieuw langs bij je coach. Wat vond je leuk of lastig? Krijg je zin om nog meer te bewegen? Een gesprek met je coach duurt 15 tot 60 minuten.

Bov Hoe 6

Bewegen na de begeleiding

In het laatste gesprek zet je coach je successen op een rijtje. Hij geeft je tips om te blijven bewegen, ook na de begeleiding.

“Je ziet duidelijk dat beweging goed doet.”
Dr. Bartholomeeusen

Tot 7 uur coaching per jaar

Bov 2018 Tijd

Zie jij je coach regelmatig of maar af en toe? Binnen het project Bewegen Op Verwijzing krijg je tot zeven uur individuele begeleiding per jaar. Jij kiest zelf hoe vaak en hoe lang jij je coach ziet.

Hoe vaak kun je naar de Bewegen Op Verwijzing-coach?

Bov 2018 Aantal Keer

Bewegen Op Verwijzing werkt met een puntensysteem. Jij krijgt van je zorgverlener 84 punten per jaar voor coaching tegen een voordelig tarief. En dat gedurende twee kalenderjaren. Je kiest zelf hoe je die punten gebruikt.

  • persoonlijke begeleiding: 3 punten per kwartier = 12 punten per uur
  • groepsbegeleiding: 1 punt per kwartier = 4 punten per uur

Zijn je punten op? Dan kun je wel nog naar je coach, maar dan betaal je het volledige tarief. Gelukkig zijn 84 punten al heel wat. Voor de meeste mensen genoeg om de beweegkriebels te pakken te krijgen. En te houden!
Zowel de persoonlijke begeleiding als de groepsbegeleiding zijn motiverende gesprekken. Je beweegt dus niet samen met je coach, maar hij of zij helpt je wel op weg naar meer beweging.

Ervaar zelf het effect, contacteer een coach of je zorgverlener.