Gezonde Gemeente

Gezondegemeente Logo Breed

Meer dan 270 ‘Gezonde Gemeenten’ engageerden zich al om een succesvol gezondheidsbeleid uit te bouwen. Maar wat houdt zo’n gezondheidsbeleid precies in? En hoe pak je dat als gemeente stap voor stap aan? Kun je rekenen op ondersteuning? Gezonde Gemeente biedt een antwoord op al deze vragen.

Beleid maken

Organiseert jouw gemeente weleens een gezond ontbijt voor haar inwoners? Vindt er zelfs een heuse gezondheidsbeurs plaats? Fantastisch! Maar dat is nog niet voldoende om te spreken van een gezondheidsbeleid. Er is niks mis met eenmalige, losse gezondheidsacties, maar om effect te hebben op de lange termijn, denk je best aan het grotere plaatje.

10000Stappenclash

In de kijker

10.000 stappen clash

Van 1 tot en met 31 mei 2018 zullen 207 deelnemende steden en gemeenten tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen. Alle deelnemende steden en gemeenten worden naargelang het aantal inwoners ingedeeld in een categorie. Op deze manier maakt iedereen een eerlijke kans, zowel de kleine gemeenten met minder inwoners als de grote steden. Meer info.

Banner Partijgezondegemeente 600 300 S C1

Partij voor een Gezonde Gemeente

Plaats gezondheid op uw programma voor de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Laat je inspireren door tal van praktijkvoorbeelden. Lees meer.

Zet jij ook in op een gezondheidsbeleid voor je personeel?