Gezonde Gemeente

Gezondegemeente Logo Breed

Meer dan 270 ‘Gezonde Gemeenten’ engageerden zich al om een succesvol gezondheidsbeleid uit te bouwen. Maar wat houdt zo’n gezondheidsbeleid precies in? En hoe pak je dat als gemeente stap voor stap aan? Kun je rekenen op ondersteuning? Gezonde Gemeente biedt een antwoord op al deze vragen.

Beleid maken

Organiseert jouw gemeente weleens een gezond ontbijt voor haar inwoners? Vindt er zelfs een heuse gezondheidsbeurs plaats? Fantastisch! Maar dat is nog niet voldoende om te spreken van een gezondheidsbeleid. Er is niks mis met eenmalige, losse gezondheidsacties, maar om effect te hebben op de lange termijn, denk je best aan het grotere plaatje.

Matrix 2

De gezondheidsmatrix

De gezondheidsmatrix zet je in om het beleid concreet te maken, wanneer je de gezondheidsacties uitdenkt.

Stappenplan 2

Het stappenplan

Het stappenplan geeft je een houvast om stap voor stap te bouwen aan een gezondheidsbeleid.  

Groeimeter 2

De groeimeter

De groeimeter gebruik je om je eigen bestuur te evalueren en bij te sturen. 

Ondersteuning

Een gezondheidsbeleid uitrollen lijkt een hoop werk, maar je staat er als lokaal bestuur gelukkig niet alleen voor. Je kunt namelijk beroep doen op de expertise van de Vlaamse Logo’s en van de andere partners van Gezonde Gemeente. 

Gezonde Gemeente gaat nog over heel wat andere thema's. Denk o.a. aan alcohol & drugs, seksuele gezondheid, valpreventie, bevolkingsonderzoek naar kanker, ... We verwijzen jullie hiervoor graag door naar onze partners. 

Zet jij ook in op een gezondheidsbeleid voor je personeel?